News

Locul de muncă din România unde se oferă bonus lunar de 400 de euro, pe lângă salariu. Angajații au chiria decontată, iar transportul gratuit

Un județ din România a decis să atragă medici cu stimulente în euro, pentru că deficitul de specialiști în acest domeniu este uriaș în mai toate spitalele din zonă.
01.04.2024 | 22:55
Locul de munca din Romania unde se ofera bonus lunar de 400 de euro pe langa salariu Angajatii au chiria decontata iar transportul gratuit
Locul de muncă din România unde se oferă bonus lunar de 400 de euro, pe lângă salariu. Angajații au chiria decontată, iar transportul gratuit. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Este vorba despre județul Galați din România, acolo unde criza medicilor îi determină pe managerii de spitale să găsească tot felul de soluții ieșite din comun pentru a atrage și menține medicii. În consecință, gălățenii oferă 400 de euro stimulent financiar, în fiecare lună, pentru fiecare medic ce alege să lucreze aici.

Locul de muncă din România unde se oferă bonus lunar de 400 de euro, pe lângă salariu

Mai mult, autoritățile din județ au făcut eforturi considerabile pentru a atrage investiții din fonduri europene, au fost ridicate clădiri noi, secții și ambulatoriu, în timp ce mai multe secții au fost dotate cu aparatură ultra-performantă. Cu toate acestea, medicii primesc și transport gratuit și chiria este decontată, totul ca specialiștii să accepte să se mute și să muncească aici. Și evident, să rămână în România.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru de reținut că aceste locuri de muncă sunt în general în spitalele aflate la zeci de kilometri distanță de Galați, cum ar fi spitalele din Târgu Bujor și Tecuci. Conform Adevărul, președintele CJ Galați, Costel Fotea, îi îndeamnă pe oameni să se mute și să muncească în aceste orașe, pentru că aici vor fi cu adevărat apreciați, potrivit Antena 3.

Stimulente financiare oferim medicilor din Tecuci și Tg. Bujor, dar avem și anumite specializări, cum sunt fizicienii medicali, care nu sunt încadrați ca personal medical. Ei primesc salarii mai mici decât asistentele.

ADVERTISEMENT

Avem un număr foarte mare de pacienți de cancer și avem mare nevoie de acești fizicieni medicali la Secția de Radioterapie. De aceea, am preferat să acordăm un stimulent, din bugetul Consiliului Județean, pentru ca acești oameni să rămână la Spitalul Județean”, a declarat Costel Fotea.

Marcel Ciolacu a promis că va debloca angajările din sistemul medical

Premierul Marcel Ciolacu anunța în urmă cu mai multe săptămâni că el și colegii săi din Guvern au decis să deblocheze angajările în sistemul medical. “Ştiţi foarte bine că am deblocat posturile din învăţământ şi din sănătate.

ADVERTISEMENT

Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunţă, îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgenţă nu există nicio restricţie, la fel şi la ATI”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Liderul Executivului sublinia că există o problemă reală cu lipsa de oameni în special în spitalele din orașele mici, astfel că dorește să se implice pentru a rezolvat cât mai curând problema. ”Acum, după discuţiile avute cu domnul ministru, o să mergem şi pe instituţiile mari spitaliceşti. Sunt programele naţionale, sunt şi ONG-urile, Salvaţi Copiii, Caravana cu medici, unde se încearcă să se meargă cu actul medical, cu prevenţia, cu controalele medicale în zona rurală.

ADVERTISEMENT

Trebuie să recunoaştem că sunt câteva instituţii de elită, spitaliceşti, cum e Spitalul Universitar, cum este Institutul Fundeni, acolo se salvează vieţile, acolo intră pacienţii aproape fără speranţă şi pleacă pe picioare. Acolo, am discutat cu domnul ministru, şi o să venim cu o soluţie ca să impulsionăm cumva angajările. Acei oameni, câteodată, nu mai au timp, nici dacă au libere nu mai au timp să le ia”, completa premierul României.

ADVERTISEMENT