News

Locul de muncă la care primești 60.000 de euro ca să călătorești. Cei care vor să aplice nu trebuie să îndeplinească criterii grele

Pentru majoritatea românilor, un loc de muncă plătit cu 60.000 de euro pe an sună foarte bine, însă puțini s-au gândit vreodată că ar prinde un astfel de job.
24.03.2024 | 11:12
Locul de munca la care primesti 60000 de euro ca sa calatoresti Cei care vor sa aplice nu trebuie sa indeplineasca criterii grele
Locul de muncă la care primești 60.000 de euro ca să călătorești. Cei care vor să aplice nu trebuie să îndeplinească criterii grele. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Totuși, iată că în străinătate astfel de locuri de muncă nu sunt tocmai o raritate, iar acum oamenii chiar ar avea șansa să aplice pentru acest job, dacă se încadrează în cerințe. Dacă mai adăugăm că pe lângă salariul de 60.000 de euro se mai pun la bătaie călătorii gratuite și cazări la hoteluri de lux, deja sună destul de interesant.

Locul de muncă la care primești 60.000 de euro ca să călătorești

Astfel, conform Velloy aflăm că această companie din Londra angajează un Reviewer de lux Room Service. Practic e o persoană care se plimbă prin lume și testează în secret serviciile hotelurilor de lux, în special cele de tip room service. Practic, această persoană trebuie să evalueze eficiența furnizării de produse în sistem room service, dar și să analizeze varietatea și calitatea produselor alimentare oferite.

ADVERTISEMENT

Important de reținut, persoana respectivă trebuie dispusă să guste și să mănânce din orice, de la mâncare fără gluten la mese vegetariene sau vegane. Conform anunțului de angajare vor fi verificate patru hoteluri pe lună, iar angajatul trebuie să furnizeze comentarii cuprinzătoare și fotografii cu fiecare masă servită și analizată.

Pe lista avantajelor pentru acest job oferit de Velloy se numără un salariu de aproximativ 60.000 de euro anual, călătorii la clasa întâi către diverse destinații, sejururi gratuite în hoteluri de lux și toate cheltuielile cu hrana și băutura plătite de angajator. Mai mult, compania permite ca angajatul să aibă un însoțitor, tot pe cheltuiala Velloy.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc să aplice la acest job trebuie să aibă peste 21 de ani, să vorbească fluent limba engleză, să dețină un pașaport valabil și să demonstreze capacități de excepție de comunicare și scriere. Mai mult, viitorul angajat trebuie să fie pasionat de călătorie, mâncare și experiențe aparte, dar și să fie pasionat de fotografie.

Un job din Marea Britanie oferă 60.000 de euro pentru testat mâncăruri

”Solicitanții cu cerințe alimentare și alergii variate sunt bineveniți să aplice, deși le cerem ca solicitanții să nu fie pretențioși la mâncare, deoarece vor trebui să examineze o varietate de alimente”, se arată în anunțul de angajare. Cu toate acestea, pentru cei ce nu sunt încântați de acest anunț, iată că și în România există joburi bine plătite, chiar și cu 10.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Într-o țară unde milioane de oameni trăiesc cu salariul minim pe economie există și domenii unde salariile încep de la 4.000 de euro pe lună. Desigur, cele mai bine plătite meserii rămân cea de medic, avocat sau arhitect, însă nici programatorii din zona IT nu se fac de rușine atunci când se laudă cu salariul încasat.

”În ultimele decenii, piața muncii din România s-a dezvoltat semnificativ, oferind oportunități de carieră și salarii competitive. Cu toate acestea, este important să menționăm că țara noastră este încă în proces de recuperare din perioada comunistă. În comparație cu alte țări europene, nivelul salariilor rămâne inferior.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, există câteva domenii care oferă cele mai bine plătite joburi în România”, explică specialistul în resurse umane, Sorina Fierț. Se pare că cel mai bine plătit job din România e cel de medic cardiolog, care poate merge acasă cu 10.000 de euro pe lună. Salarii de 6.000-7.000 de euro pot avea și angajații din IT cu experiență, în special managerii.

Salarii la fel de bune au și inginerii care lucrează în domeniul petrolului și gazelor, care pleacă acasă chiar și cu 5.000 de euro pe lună, la fel cum se întâmplă cu directorii de vânzări. Piloții de avion și managerii de proiect au și ei salarii între 4.000 și 6.000 de euro pe lună, în funcție de vechime și experiență. Lista salariilor bune e închisă de specialiștii în resurse umane și de arhitecți, care câștigă cel puțin 3.500-4.500 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT