Life

Plantele care pot declanșa alergii din luna martie. Se găsesc în multe grădini, dar și în parcuri

Plantele care pot declanșa alergii din luna martie trebuie recunoscute. Este bine însă să știm care sunt acestea, dar și de ce să ne ferim.
20.03.2024 | 09:49
Plantele care pot declansa alergii din luna martie Se gasesc in multe gradini dar si in parcuri
Plantele care pot declanșa alergii din luna martie. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este bine să știi care sunt plantele care pot declanșa alergii din luna martie. Odată cu începutul primăverii riscul de alergii severe este unul ridicat, iar în multe situații nici nu știm care este cauza.

Plantele care pot declanșa alergii din luna martie

Plantele care pot declanșa alergii din luna martie le ai poate și tu în curte, ori poate le întâlnești în parc. De altfel au început să fie mai des cultivate în România și pot fi chiar plăcute la vedere.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, Societatea Română de Alergologie trage un semnal de alarmă și ne spune de ce să ne ferim. Sunt anumite cazuri în care pot fi declanșate reacții alergice severe. Care sunt acestea?

Înainte de toate este bine de știut că nu de puține ori, oamenii confundă simptomele provocate de alergie cu gripa. Tocmai din acest motiv, este bine să le recunoaștem și să știm ce avem de făcut.

ADVERTISEMENT

Care sunt plantele care pot declanșa alergii? Specialiștii de la Societatea Română de Alergologie spun că deja examinează specii noi de plante, care au de altfel o simptomatologie diferită.

Ce trebuie să știm despre aranjamentele de conifere

Situația pare similară cu cea a ambroziei de acum trei decenii. De ce tip de plante să ne ferim deci? Este vorba despre anumite conifere, ori chiar anumite plante care pentru România sunt destul noi.

ADVERTISEMENT

„Se schimbă tipul de plante care se cultivă. În funcție de ceea ce există într-o zonă, poate deveni alergic la noi tipuri de plante. Foarte multă lume își schimbă grădinile, a început multă lume să își facă aranjamente cu alte conifere ori plante cu care noi nu suntem obișnuiți”, a transmis preşedinta Societăţii Române de Alergologie, prof. dr. Carmen Panaitescu.

În același timp, aceasta a mai adăugat și că situația e destul de gravă în România. Mai exact, potrivit Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, aproximativ unul din patru adulți se confruntă cu rinită alergică.

ADVERTISEMENT

Iar situația în rândul celor mici este de asemenea destul de îngrijorătoare. Se pare că unul din cinci copii este afectat de astm alergic. În acest sens, e nevoie de abordări atente când vine vorba de alergii, dar și de plante.

ADVERTISEMENT