Life

Locul de muncă neobișnuit care a atras mii de candidați: ”Cred că asta descrie un pic rasa umană”

Jobul ieșit din comun care a primit mii de CV-uri din partea celor interesați. Concurența spune foarte multe despre caracter.
02.01.2024 | 21:58
Locul de munca neobisnuit care a atras mii de candidati Cred ca asta descrie un pic rasa umana
Jobul ieșit din comun care a primit mii de CV-uri din partea celor interesați. Concurența spune foarte multe despre caracter. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Locul de muncă neobișnuit care a atras mii de candidați. Producătorul alimentului consideră că asta descrie un pic rasa umană. Salariul poate ajunge la câteva mii de dolari pe an și are multe alte beneficii importante.

Jobul ieșit din comun care a primit mii de CV-uri din partea celor interesați. Concurența spune foarte multe despre caracter

Jobul ieșit din comun care a primit mii de CV-uri din partea celor interesați. Concurența spune foarte multe despre caracter. Acest serviciu a fost luat în considerare de foarte multe persoane, unele care au venit de la distanțe lungi.

ADVERTISEMENT

Mai bine de 2.500 de oameni au candidat la postul de degustător de bere pus la dispoziție de o companie din Irlanda de Nord. Aceștia au luat în calcul locul de muncă pentru că îl văd ca fiind unul perfect din multe puncte de vedere.

Oamenii au fost interesați de berea gratuită și cartofii prăjiți, dar și pentru că au la dispoziție un taxi pentru a ajunge acasă. Conform Sky News, angajatorii nu se așteptau ca persoane din toată lumea să își dorească acest post.

ADVERTISEMENT

 „Două adrese mi-au atras atenția, Philadelphia, în America, și Sao Paulo, în Brazilia, ceea ce este uluitor pentru mine, dar cred că asta descrie un pic rasa umană”, a declarat Josh Kyle, producător șef al berii, mai arată sursa citată.

În plus, producătorul a mai dezvăluit că a fost extrem de uimit de cât de mult erau dispuși oamenii să călătorească pentru a obține o halbă de bere gratuită. Acesta nu a dezvăluit care este salariul care se oferă.

ADVERTISEMENT

Degustătorul de bere, printre cele mai căutate locuri de muncă

Lumea s-a înghesuit să semneze un contract cu fabrica de bere, doar că puțini oameni au capacitatea de a recunoaște cele mai fine arome. James Huey, directorul fabricii de bere Walled City Brewery din Derry, este de părere că este vorba despre „genetică”.

„Chestia este că, probabil, nu știi că ești un super degustător. S-ar putea să-ți dai seama de asta, poate dacă ești la o masă cu prietenii și simți anumite arome și spui că poți recunoaște un gust. 

ADVERTISEMENT

Atunci prietenii spun: «Nu știu despre ce vorbești»”, a mai spus James Huey. În această categorie se mai numără degustătorul de ciocolată, de bomboane, de cafea sau animator pe nave de croazieră.

Se pare că numai 1 din 100 sau 1 din 200 de candidați ar putut fi desemnați despre „super degustători”. Chiar și așa degustătorul de bere se numără în momentul de față printre cele mai căutate locuri de muncă.

În cele din urmă compania din Irlanda de Nord a ales doar 12 candidați. Ceilalți 2.488 mai pot aplica la alte locuri de muncă, însă până atunci vor trebui să scoată bani din buzunar pentru a consuma o halbă rece de bere.

ADVERTISEMENT