News

Locul de muncă plătit cu 2.000 de euro pe lună. Câștigi la fel de bine ca un IT-ist, dar nu-ți trebuie facultate

Există un job plătit cu 2.000 de euro pe lună. Cei care lucrează în acest domeniu nu au nevoie de facultate, iar cererile sunt mari.
28.01.2024 | 09:00
Locul de munca platit cu 2000 de euro pe luna Castigi la fel de bine ca un ITist dar nuti trebuie facultate
Locul de muncă plătit cu 2.000 de euro pe lună. colaj Fanatik/ foto Facebook Meseriași buni în construcții/ Hepta
ADVERTISEMENT

Locul de muncă plătit cu 2.000 de euro pe lună. Dacă unii români petrec ani întregi în băncile facultății, cu speranța ca mai apoi să își găsească un job care să îi mulțumească din punct de vedere financiar, există și categoria de români care nu urmează studii universitare, dar ajung să câștige la fel de bine ca un IT-ist.

Jobul din România plătit cu 2.000 de euro pe lună, pentru care nu-ți trebuie facultate

Vorbim de cei care lucrează în domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare. Având în vedere că România se confruntă cu o criză de personal, în ultimii ani, privind meseriașii în toate domeniile, prețurile cerute de aceștia sunt din ce în ce mai scumpe.

ADVERTISEMENT

Fie că vorbim de zugravi, instalatori ori electricieni, aceștia sunt la mare căutare la ora actuală. Ba mai mult, în ultimele luni serviciile în aceste domenii sunt mai scumpe cu 20 la sută, potrivit Observator.

Este și cazul unui român care lucrează ca zugrav și instalator, având o experiență de peste 15 ani. Bărbatul spune că într-o lună poate câștiga în jur de 2.000 de euro, iar cererile nu contenesc să apară.

ADVERTISEMENT

Tarife mai scumpe cu 20%

Pentru renovarea unei garsoniere și montarea instalațiilor sanitare, el cere 6.000 de lei. De altfel, pentru renovarea unei locuințe de 55 de metri pătrați, costul este cuprins între 4.000 și 12.000 de lei.

„În jur de 6000 – 7000 lei. Prețul este cu totul, cu baie, cu bucătărie, zugrăvit. Eu mai am nişte lucrări de contractat. Înseamnă undeva la 230 de metri desfăşurat.

ADVERTISEMENT

Tavane plus perete, după ce scădem uşile şi geamurile, iar ca preţ între 12 şi 15 lei metrul pătrat”, a declarat meseriașul Nelu, pentru sursa citată, cu privire la activitatea desfășurată.

De asemenea, pentru montarea unui boiler se cere și 2.000 de lei. Pentru că oamenii pricepuți în acest domeniu se găsesc tot mai greu, iar cererile sunt multe, meseriașii au tarife mai mari cu 20 la sută în acest an.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, prețurile cerute de aceștia sunt considerate exagerate de alți români. Cei care nu își permit să plătească un meseriaș preferă să își facă singuri lucrările, deși nu întodeauna se pricep.

ADVERTISEMENT
Tags: