Life

Locul de muncă plătit cu 7.500 de lei pe lună. Mulți români se feresc de el, deși nu e nevoie de facultate

Meseria pentru care primești un salariu lunar de 7.500 de lei. Multe persoane o evită, chiar dacă nu sunt necesare studiile superioare.
08.12.2023 | 14:15
Locul de munca platit cu 7500 de lei pe luna Multi romani se feresc de el desi nu e nevoie de facultate
Meseria pentru care primești un salariu lunar de 7.500 de lei. Multe persoane o evită, chiar dacă nu sunt necesare studiile superioare. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul de muncă plătit cu 7.500 de lei pe lună. Mulți români se feresc de el, deși nu e nevoie de facultate. Acest job este unul practicat din cele mai vechi timpuri și a fost adus în față odată cu criza economică din țara noastră.

Meseria pentru care primești un salariu lunar de 7.500 de lei. Multe persoane o evită, chiar dacă nu sunt necesare studiile superioare

Meseria pentru care primești un salariu lunar de 7.500 de lei. Multe persoane o evită, chiar dacă nu sunt necesare studiile superioare. Veniturile încasate sunt destul de mari în raport cu alte servicii din România.

ADVERTISEMENT

Croitorii au ajuns să fie din ce în ce mai căutați în ultima perioadă. Tot mai multe persoane aleg să își realizeze haine la comandă sau să repare obiectele vestimentare preferate, în loc să le arunce definitiv la gunoi.

Spre exemplu, pentru a repara un fermoar, la un simplu rucsac, o croitorie percepe o taxă în funcție de lungimea acestuia. Așa se face că un român poate ajunge să scoată din buzunar între 30 și 100 de lei, în timp ce pentru fermoar este o altă taxă, între 3 și 10 lei.

ADVERTISEMENT

Având în vedere aceste costuri nici nu este de mirare că în ziua de azi salariile lor au ajuns să fie unele foarte mari. Croitorii au câștiguri importante, mult mai mari decât alte meserii de bază. Și nici nu au nevoie de facultate.

Potrivit Antena 3, un ucenic în acest domeniu de activitate primește în fiecare lună un salariu de 1.200 de euro. Odată cu trecerea timpului, dar și cu căpătarea de experiență venitul crește din ce în ce mai mult.

ADVERTISEMENT

Angajații care sunt specializați în confecționarea hainelor încasează un salariu de bază de 1.500 de euro. Cei cunoscuți și apreciați de clienți pentru abilitățile pe care le dețin pot ajunge să primească chiar și 5.000 de euro.

Croitorii, venituri și din comisioane

Mai mult decât atât, multe dintre anunțurile de angajare postate pe platformele dedicate acestora arată că angajații din croitorie pot primi și un comision din vânzările totale. În plus, programul este unul de luni până vineri.

ADVERTISEMENT

Croitorii sunt printre cei mai căutați de români. În țara noastră sunt câteva nume importante de care a auzit toată lumea, dar și specialiști care au câștigat premii prestigioase de-a lungul vremii. Unul dintre aceștia este Vlăduț Mihail Motău.

Tânărul este câștigătorul premiului Forbici d’oro 2021, care i-a fost acordat la Roma, la Casino dell’Aurora Pallavicini. A primit laude și aprecieri pentru munca depusă și de la celebrul preot catolic Francisc Doboș.

ADVERTISEMENT
Tags: