Life

Locul de muncă plătit și cu 8 mii de euro în România. E chiar ușor să te angajezi, dar nu mulți vin la interviu. Ce trebuie să faci

Locul de muncă plătit chiar și cu 8 mii de euro în România. Nu e greu să te angajezi, dar nu sunt mulți care vin la interviu.
26.03.2024 | 07:22
Locul de munca platit si cu 8 mii de euro in Romania E chiar usor sa te angajezi dar nu multi vin la interviu Ce trebuie sa faci
Locul de muncă din România plătit cu 8 mii de euro. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul de muncă din România unde se pot câștiga chiar și 8 mii de euro. Nu este greu să te angajezi, însă puține persoane vin la interviu. Ce presupune acest job, de fapt?

Locul de muncă plătit și cu 8 mii de euro în România. E chiar ușor să te angajezi, dar nu mulți vin la interviu. Ce trebuie să faci

Companiile din acest domeniu oferă un salariu foarte mare, deoarece este nevoie de mulți angajați. Astfel, firmele fac tot posibilul pentru a le oferi viitorilor angajați cele mai bune condiții, mai ales atunci când vine vorba despre bani.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre domeniul inteligenței artificiale (AI). Companiile caută specialiști în acest domeniu, iar salariile sunt foarte mari și pot ajunge la 8 mii de euro lunar.

Motivul pentru care oamenii nu prea vin la interviu pentru a se angaja în acest domeniu este unul destul de simplu. Din cauza faptului că domeniul este unul nou, nu sunt mulți specialiști.

ADVERTISEMENT

Un reprezentant al unei firme de IT a spus că mulți se concentrează pe zona de automobile. Aducerea inteligenței artificiale în zona de conducere automată ar di un obiectiv pentru această piață.

“În terorie, convertim maşinile care sunt în momentul de faţă pe piaţă din zona de termic, către zona de electric-hidrogen, până în zona de conducere automată”, a spus Dragoș Niță, reprezentantul firmei de IT, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și companiile de stat caută specialiști în domeniul AI, dar procesul de selecție este unul destul de strict. Sunt căutați programatori, specialiști în operațional, persoane cu experiență în zona securității cibernetice, precum și ingineri hardware-software, după cum a spus Cătălin Chirca, purtător de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Cei care vor să aplice la un loc de muncă aici trebuie să parcurgă un proces de selecție. Acesta include probe psihologice, medicale și sportive, dar și testare profesională (teoretic și practic).

ADVERTISEMENT

În afară de salariul mare, cei care lucrează în domeniul inteligenței artificiale vor avea și stabilitate la locul de muncă. Atât companiile de stat, cât și cele private vor specialiști AI.

Recent, a avut loc un târg de joburi, iar cei mai mulți tineri au declarat că își doresc locuri de muncă remote sau hibrid, cu un salariu de cel puțin 4.000 – 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: