News

Locul de unde putem cumpăra mult mai ieftin un buchet de flori pentru 1 și 8 Martie

Care este locul de unde putem cumpăra mult mai ieftin un buchet de flori pentru 1 și 8 Martie, în comparație cu tarabele din piețe.
28.02.2024 | 08:15
Locul de unde putem cumpara mult mai ieftin un buchet de flori pentru 1 si 8 Martie
De unde putem cumpăra mai ieftin aranjamentele de flori pentru 1 și 8 Martie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mărțișor și Ziua Femeii – 8 Martie sunt la doar câteva zile distanță, astfel că mulți românii se întreabă de unde ar putea cumpăra mai ieftin un buchet de flori pentru aceste date speciale.

De unde putem cumpăra mai ieftin aranjamentele de flori pentru 1 și 8 Martie

În această perioadă, de la o zi la alta, tarabele din marile piețe ale României sunt tot mai pline de flori și aranjamentele florale speciale pentru zilele de 1 și 8 Martie.

ADVERTISEMENT

Și în 2024, ofertele comercianților sunt extrem de variate, pe gustul tuturor cetățenilor. Singura problemă poate fi bugetul. Dacă ajungeți în piețe, este important să vă suplimentați fondurile pentru 1 și 8 Martie. Motivul este reprezentat de explozia prețurilor.

Vestea bună este că apar și locuri unde florile pot fi cumpărate cu prețuri mult mai mici decât la tarabe. Un exemplu în acest sens este o localitate de lângă Bucureşti, unde serele sunt pline de culoare şi miros.

ADVERTISEMENT

Angajații de aici se pregătesc intens pentru zilele speciale din martie. Ei construiesc deja buchetele care vor aduce bucurie în inimile celor dragi. Producătorii lucrează la foc continuu astfel încât sute de mii de fire de lalele sau zambile să ajungă în toate oraşele din ţară.

Au fost onorate deja comenzi uriaşe. Unii dintre acești comercianți livrează zilnic 15.000 de fire de flori. Adunații Copăceni, o localitate de lângă București, este un loc de unde florile se vând mult mai ieftin decât în piețe.

ADVERTISEMENT

Producătorii de aici folosesc seminţe şi bulbi importate din Olanda. Marfa lor se vinde doar en gros, către florării sau pieţe din toată ţara. Din această locație, un ghiveci de zambile pleacă cu preţul de 12 lei, iar unul cu garofiţe costă doar 7 lei. Ulterior, la tarabă prețul se dublează, notează Observator News.

Cât costă în piețe un buchet de flori pentru 1 și 8 martie

În acest an, florile din marile piețe și magazine sunt cu 30% mai scumpe, dacă vorbim de cele de primăvară, și cu 40% în cazul trandafirilor, în comparație cu aceeași perioadă din 2023.

ADVERTISEMENT

Pentru un buchet simplu cu şapte lalele vom plăti în jur de 50 de lei. Poate ajunge și mai scump, la 100 de lei, dacă este mai bogat. Cei care au bugete mai mari și preferă aranjamentele florale trebuie să scoată din buzunare 150 de lei, mai mult cu 50 de lei faţă de anul trecut.

ADVERTISEMENT