Life

Locul din Europa în care nu mai ai voie să folosești telefonul mobil. Nici măcar turiștii nu au voie cu ele

Locul din Europa unde este interzis să folosești telefonul mobil. Nici măcar turiștii nu mai pot folosi aceste dispozitive.
22.09.2023 | 16:48
Locul din Europa in care nu mai ai voie sa folosesti telefonul mobil Nici macar turistii nu au voie cu ele
Locul din Europa unde nu mai este permis să folosești telefonul mobil. Sursa foto: Pixabay, travelandleisure.com – Annika Ruohonen/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde este locul din Europa în care nu mai este permis să folosești telefonul mobil nici măcar dacă ești turist. Care este motivul pentru care a fost implementată această inițiativă?

Locul din Europa în care este interzis să folosești telefonul mobil. Nici turiștilor nu mai este permis

Cele mai multe persoane dețin un telefon mobil, iar aceste dispozitive au ajuns să fie chiar necesare în ultimii ani. Verificarea mobilului încă din primele ore ale zilei, realizarea de fotografii și navigatul pe rețelele sociale sunt deja obiceiuri pe care foarte mulți le practică zilnic.

ADVERTISEMENT

Există numeroase aplicații utile pentru diverse nevoi ale oamenilor, iar telefonul este de mare ajutor. Cu toate acestea, poate ai avut măcar un moment în care ai simțit nevoia să lași dispozitivul deoparte.

Cei care își doresc să stea departe de telefonul mobil o vreme trebuie să știe că există un loc în Europa unde nici nu au voie să-l folosească. De altfel, nici turiștilor nu li se permite să vină aici cu telefonul.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o insulă situată în partea de est a Golfului Finlandei, și anume Ulko-Tammio. De la începutul verii, autoritățile au anunțat că utilizarea telefonului mobil este interzisă.

Insula are acces la rețeaua de telefonie mobilă. Cu toate acestea, atunci când ajung când ajung acolo, turiștilor li se recomandă să aibă orice dispozitiv închis.

ADVERTISEMENT

“Dorim să îi îndemnăm pe turiști să își închidă dispozitivele inteligente, să se oprească și să se bucure cu adevărat de insulă”, a spus reprezentantul unei agenții de turism, notează news18.ro.

Insula Ulko-Tammio face parte din Parcul Național Golful de Est al Finlandei. Deocamdată, insula nu este locuită de oameni. Turiștii care ajung aici au posibilitatea de a rămâne în corturi sau în cabane peste noapte.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul agenției de turism a mai spus că inițiativa interzicerii telefoanelor este una ambițioasă. În acest fel, vizitatorii se pot bucura mai mult de sejurul lor pe insulă.

“Aceasta este o inițiativă excelentă care ar putea fi implementată și în alte destinații naturale și de agrement”, a mai spus acesta, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT