Life

Locul din Europa unde găsești cea mai frumoasă plajă din lume. Puțini au auzit de ea, deși peisajul îți taie răsuflarea

Destinația europeană care are cea mai plăcută plajă de pe pământ. E cunoscută de puține persoane, are o priveliște impresionantă.
01.04.2024 | 17:55
Locul din Europa unde gasesti cea mai frumoasa plaja din lume Putini au auzit de ea desi peisajul iti taie rasuflarea
Destinația europeană care are cea mai plăcută plajă de pe pământ. E cunoscută de puține persoane, are o priveliște impresionantă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Locul din Europa unde găsești cea mai frumoasă plajă din lume. Puțini au auzit de ea, deși peisajul îți taie răsuflarea. Regiunea nu este la fel de faimoasă ca cele care se află în preajma sa, însă atrage tot mai mulți turiști în ultima perioadă.

Destinația europeană care are cea mai plăcută plajă de pe pământ. E cunoscută de puține persoane, are o priveliște impresionantă

Destinația europeană care are cea mai plăcută plajă de pe pământ. E cunoscută de puține persoane și are o priveliște impresionantă. Se află în Italia pe o coastă imaculată, cu restaurante tradiționale cu fructe de mare și un centru istoric foarte frumos.

ADVERTISEMENT

Locul a fost inclus recent în topul celor 100 cele mai incredibile plaje din lume. Clasamentul a fost realizat de agenția de turism Best Beaches, care a scos la iveală un loc mai puțin știut de pe Coasta Amalfi. Mai exact, este vorba de o plajă din satul de pescari Nerano.

Aceasta se numește Baia di Ieranto, fiind cunoscută și sub denumirea de Golful Leranto. Plaja din localitatea Nerano este una izolată și cu pietriș, unde localnicii vând turiștilor înghețată direct de pe bărci.

ADVERTISEMENT

Se spune că satul și-a căpătat numele după ce împăratul Tiberius Nerone și-a construit aici o reședință de vară. La fel ca în perioada de apogeu a Imperiului Roman, Nerano continuă să atragă turiști datorită plajelor sale mici și frumoase și golfurilor izolate.

Plaja din sat este orientată spre golful Marina del Cantone, al cărui fund stâncos și ape transparente fac din această zonă un loc căutat de pasionații de scufundări. Nerano este cel mai îndepărtat punct al Coastei Amalfi.

ADVERTISEMENT

Plaja din Nerano, un loc îndrăgit de turiști

Plaja din satul pescăresc Nerano este un loc îndrăgit de turiști cu toate că nu este la fel de faimos ca orașele vecine, precum Sorrento, Positano și Amalfi. Oamenii sunt atrași, în special, de prețurile accesibile pe care le găsesc în această parte din Europa.

„[O] plajă de pietriș cu vedere spre faimoasele Isole Faraglioni din Capri, Leranto îi atrage pe excursioniști în vârful neamenajat al peninsulei Sorrento”, au scris experții în turism de la Lonely Planet la începutul acestui an, conform publicației The Sun.

ADVERTISEMENT

Întregul loc face parte din rezervația marină Punta Campanella de pe Coasta Amalfi”, au completat specialiștii. Satul Nerano are numeroase obiective turistice, inclusiv un traseu care pleacă din piața principală și ajunge până la Baia di Ieranto (Golful Ieranto).

În prezent, acesta este proprietatea National Heritage Trust și una dintre singurele zone protejate virgine din Peninsula Sorrentină. Tot aici au fost descoperite o serie de ruine romane, dovadă a mileniilor de istorie care ar include un templu dedicat sirenelor.

ADVERTISEMENT