News

Locul din lume în care oamenii ajung și din care nu se mai întorc niciodată. Legenda disparițiilor misterioase a înnebunit lumea

În Kenya se găsește locul din lume despre care se spune că oamenii ajung și apoi nu se mai întorc niciodată. Ce spune legenda despre această insulă.
12.11.2023 | 20:00
Locul din lume in care oamenii ajung si din care nu se mai intorc niciodata Legenda disparitiilor misterioase a innebunit lumea
Envaitenet, locul din lume în care oamenii ajung și din care nu se mai întorc niciodată. Sursa foto: afrinik.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Envaitenet, o insulă situată în mijlocul Lacului Turkana, din Kenya, este locul din lume în care oamenii ajung și din care nu se mai întorc niciodată. Ce spune legenda disparițiilor misterioase din această zonă a Africii.

Envaitenet, locul din lume în care oamenii ajung și din care nu se mai întorc niciodată. Unde este situată insula

Pe Glob există există mai multe întinderi de apă cu insule misterioase și zone anormale, în care oameni și chiar sate întregi dispar fără urmă. Acesta este și cazul Insulei Envaitenet, situată în mijlocul Lacului Turkana, din Kenya.

ADVERTISEMENT

În limba tribului Elmolo, populația care locuiește pe țărm, traducerea numelui este ”fără de întoarcere”. De ani buni, legenda insulei keniene stârnește, deopotrivă, curiozitate și mister. Acest loc a fost considerat de mult timp blestemat și ”de neînțeles”.

Aborigenii spun că, în urmă cu mult timp, traficanții de sclavi din Sudan veneau adesea în această regiune. La un moment dat, o familie a decis să se ascundă pe insulă. Nimeni nu i-a mai văzut. Mai mult, au dispărut și oamenii care au plecat în căutarea lor.

ADVERTISEMENT

Unele voci cred că acestea persoane dispărute au devenit victime ale cobrelor insulare sau ale crocodililor. Este însă puțin probabil ca animalele să fie motivul dispariției oamenilor, notează site-ul afrinik.com.

Un alt caz misterios pe insula din Africa a fost consemnat în 1935. Atunci, exploratorul englez Vivian Fush a ajuns într-o expediție geologică în zonă. El era însoțit de doi oamenii de știință: Martin Sheflin și Bill Dayson. Aceștia au decis să exploreze insula.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul mai multor zile, ei își semnalau prezența față de echipa de expediție prin semnale luminoase. Dintr-o dată, semnalele s-au oprit. Câteva zile mai târziu, salvatorii au sosit pe insulă. Nici urmă însă de oamenii de știință

La două săptămâni după ce expeditorii lui Fush au părăsit insula, o echipă a fost trimisă să-i caute pe cercetători. Însă nici urmă de cei doi pe insulă. Un avion a survolat insula, dar acesta nu a găsit nicio urmă de om.

ADVERTISEMENT

Legenda dispariției unui sat întreg

Seria disparițiilor misterioasă nu s-a încheiat cu oamenii de știință. La câțiva ani distanță după dispariția acestora, mai multe familii din tribul Elmolo au debarcat pe insulă. Au decis să se ascundă aici de vecinii războinici din tribul Samburu.

Oamenii s-au stabilit atunci în zonă, au adus capre, au construit colibe și practicau pescuitul. Uneori navigau în zona continentală pentru a vizita rudele sau pentru a face schimb de bunuri. Dar după un timp, insularii au încetat să mai apară pe țărm.

Vecinii și rudele au trimis oameni pe insulă. Aici, nu au mai găsit pe nimeni. În schimb, satul fără viață a rămas neatins. Nu a fost depistat niciun semn de atac sau luptă, niciun semn de evacuare grăbită, nimic.

Micuța populație a dispărut fără urmă. Toată. Cei din tribul Samburu susțin că șerpii de pe insulă sunt spiritele strămoșilor decedați. Ei încă ar vâna tribul Elmolo.

ADVERTISEMENT