Life

Locul din România în care apa este de zece ori mai sărată decât cea din Marea Neagră. Seamănă cu Marea Moartă

Un loc din România este vizitat de mii de turiști anual. Apa este la fel de sărată ca cea din Marea Moartă, iar turiștii vin aici pentru beneficiile apei asupra sănătății.
28.07.2023 | 17:06
Locul din Romania in care apa este de zece ori mai sarata decat cea din Marea Neagra Seamana cu Marea Moarta
Locul din România care seamănă izbitor cu Marea Moartă Sursa Vâlcea Turistică
ADVERTISEMENT

Un loc din România are apa mai sărată decât este cea din Marea Moartă. Se știe deja ce beneficii are apa sărată asupra organismului. Aceasta ajută la vindecarea problemelor reumatice, a durerilor musculare și la întărirea imunității. Nu este de mirare că toți mai mulți turiști vor să ajungă în astfel de locuri. Pentru că Marea Moartă nu este accesibilă oricui, există variante mai ieftine și mai ușor de accesat pentru români. Ocnele Mari Vâlcea este una dintre zonele turistice cele mai vizitate în ultima perioadă.

Turiștii din România și străinătate se înghesuie să prindă un loc în bazinele cu apă sărată

Ocnele Mari din Vâlcea și-a recăpătat titlul de stațiune turistică. Astfel, „Ștrandul fără fund” Ocnele Mari și „Ștrandul Alb Albastru” Ocnița au reînceput să fie pline cu turiști.

ADVERTISEMENT

Aceste ștranduri au apă sărată cu o concentrație de sare mai de peste 300 grame la litrul de apă. Și ca să vă faceți o idee, concentrația salinității în Marea Moartă este de 34%. Acest fapt face din Ocnele Mari un loc unic în Europa.

Ce ștrand găsești lângă bazinele cu apă sărată din Ocnele Mari România

Pe lângă „Ștrandul fără fund” Ocnele Mari și „Ștrandul Alb Albastru” Ocnița, vei mai găsi și un ștrand cu nămol sapropelic. Acestui ștrand i se spune „fără fund”, datorită adâncimii. Acesta are 80 de metri adâncime.

ADVERTISEMENT

Aici există un complex care are două bazine cu apă sărată și o mini-piscină cu apă dulce pentru copii. De asemenea aici găsiți unități de cazare, șezlonguri, baldachine, plaje cu nisip, dușuri și locuri de joacă pentru copii.

Cel mai mare dintre bazine este prevăzut cu o zonă specială în care adâncimea nu depășește o jumătate de metru. În alt bazin, mai mic ca suprafață ocupată, adâncimea ajunge până la 2,2 metri.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii are nămolul denumit “Aurul negru” din Ocnele Mari

Nămolul sapropelic de la Ocnița are beneficii atât pe partea de frumusețe, cât și de sănătate. Acesta îmbunătățește aspectul pielii, previne ridurile, elimină celulita și ajută la eliminarea retenției de apă. În acest fel, nămolul sapropelic ajunge un ingredient minune ce ar trebui folosit în toate ritualurile de frumusețe.

Acestui nămol i se mai spune și “aurul negru” deoarece ajută în cazul eczemelor, psoriazisului, afecțiunilor reumatice, ginecologice. De asemenea, s-au realizat studii care atestă că nămolul sapropelic tratează inclusiv sterilitatea la bărbați și femei.

ADVERTISEMENT

Acest nămol tratează, de asemenea, rahitismul, nevralgiile cervicale, sciatice, abdominale sau lombare. Este folosit pentru tratarea mai multor afecțiuni reumatice, dar își face efectul și în cazul oboselii cronice.

ADVERTISEMENT