Life

Locul din România care arată ca în Italia. Cei care ajung aici rămân fascinați de peisaj

Locul din România care te transpune direct în Italia. Puțină lume știe de existența acestuia chiar dacă este de o frumusețe rară.
20.01.2024 | 08:00
Locul din Romania care arata ca in Italia Cei care ajung aici raman fascinati de peisaj
Locul din România de care puțini oameni știu. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Cine își dorește să se bucure puțin de frumusețea Italiei, dar nu are timpul sau banii necesari pentru a călători, se poate bucura de un peisaj asemănător chiar la noi în țară. Unde în România se află locul.

Locul din România care te face să te simți ca în Italia

În Hunedoara, la Banpotoc, există un loc desprins parcă din Italia. I giardini di Zoe este cel mai aproape de spaţiile aristocrate ale Europei. Oriunde te uiți, rămâi fără cuvinte la vederea copacilor și gardurilor vii care mărginesc drumuri curate de piatră.

ADVERTISEMENT

Gazonul este moale, iar fântânile de piatră conferă prospețime și eleganță. Coroanele purpurii ale corcodușilor ornamentali dau un aer dramatic și fac echipă perfectă cu florile și piatra vulcanică.

Un italian îndrăgostit de grădinărit este cel care a gândit și s-a ocupat de la bun început de grădina aristocrată de la Banpotoc. Iar cei care ajung se pot bucura de plimbări liniștite, se pot așeza la masă și pot savura o cafea sau o limonadă.

ADVERTISEMENT

Giovanni Salvatelli a transformat terenul din Hunedoara într-un adevărat puzzle colorat. „A luat naştere ca şi un joc şi s-a jucat în fiecare zi. Şi-a dorit să rămână ceva generaţiilor următoare, inclusiv nepoatei lui care are 6 ani, motiv pentru care a numit această proprietate I giardini di Zoe”, a administratorul Ramona Morar, care are și norocul să locuiască aici cu soțul său și să îngrijească locul.

I-a luat 15 ani să ajungă la acest rezultat

Timp de 15 ani, proprietarul originar din zona Ancona, regiunea Marche, undeva în centrul Italiei, a muncit pentru a aduce o parte din această regiune și la noi în țară. „Studiază mult, foarte mult!

ADVERTISEMENT

De pe alee proiectează pe deal; de pe deal îşi imaginează elemente noi pe terenul drept. Este un loc realizat după sufletul lui – fiecare plantă, fiecare arbore este pus acolo unde a simţit şi l-a inspirat Dumnezeu.

Grădina în plan drept este inspirată din perioada renaşterii. Aici a gândit I giardini delle tre fontane. În rest, a contat cum a simţit el locul”,  mai spus tânăra despre locul superb din România, conform replicahd.ro. 

ADVERTISEMENT

Iar vizitatorii care ajung aici recunosc că peisajul nu poate fi comparat cu altul de la noi din țară. „Seamănă cu ce am văzut în filme, fotografii.  Parcă e o grădină din Anglia. L-am descoperit din pură întâmplare şi am rămas uimit de felul în care e poziţionat şi aranjat. Acum m-aş muta aici!”, a spus un cineva.

ADVERTISEMENT