Life

Locul superb din România care poate fi mereu vizitat și de care puțini știu. Are numeroase atracții

Locul superb din România care poate fi vizitat în orice anotimp, dar de care turiștii nu prea știu. Are mai multe atracții.
12.12.2023 | 13:07
Locul superb din Romania care poate fi mereu vizitat si de care putini stiu Are numeroase atractii
Locul superb din România de care știu foarte puțini oameni. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu este la fel de cunoscută ca și alte cascade din România, Cascada la Șipot atrage în ultima perioadă o mulțime de turiști. Locul este cu adevărat superb, iar în împrejurimi se află multe alte obiective turistice.

Locul superb din România de care puțini știu

Cascada La Șipot este adesea confundată cu altele cu nume asemănător din România, însă aceasta este situată în Munții Buzăului. Tot aici mai există și altele asemenea, care au o frumusețe aparte.

ADVERTISEMENT

La Șipot reprezintă o cădere de apă care are mai bine de șase metri înălțime și se află în comuna Chiojdu, la 135 de kilometri de București și 80 de kilometri de Buzău, în Prahova.

Când este vizitată în timpul verii, turiștii își pot răcori picioarele în apa rece și proaspătă ca într-un ritual de alungare a stresului și a gândurilor apăsătoare care îi macină, dar și iarna este la fel de spectaculoasă și liniștitoare.

ADVERTISEMENT

În plus, satul unde este situată datează încă din perioada Medievală, când Mihail Voievod, fiul lui Mircea cel Bătrân a dat moșnenilor din Starchiojd teritoriul Chiojdului. Iar pe teritoriul său mai sunt și alte monumente istorie.

Acestea sunt: Casa cu blazoane, construită din secolul al XVIII-lea. Casa Vasile Codescu din secolul al XIX-lea, Gospodăria Traian Drăgulin, și Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Ce alte obiective turistice mai sunt în zonă

În apropiere de cascada La Șipot mai sunt, de asemenea, locuri superbe de vizitat. Lacul Vulturilor, de exemplu, se găsește la 400 metri altitudine, iar peisajele sălbatice sunt greu de descris în cuvinte.

Pentru a-l vizita, traseul de la cascada La Șipot se întinde pe 20 de kilometriși urmează DJ 103 P, DC 209, continuând pe „drumul nemților” până la destinație, cunoscută și ca Lacul fără fund.

ADVERTISEMENT

Lacul Siriu este, de asemenea, situat în Buzău, la jumătatea drumului spre Brașov. O altă cascadă care merită vizitată este Cascada Cașoca, aflată în apropierea și, bineînțeles, din zonă se poate ajunge și la Vulcanii Noroioși.

ADVERTISEMENT