Life

Locul din România care are cea mai pură apă termală! Apa are 70 de grade

Țășnad, stațiunea îi atrage ca un magnet pe mii de români care vin să se relaxeze sau să trateze diferite boli în apa termală
05.05.2023 | 15:07
Locul din Romania care are cea mai pura apa termala Apa are 70 de grade
Statiunea termala Tasnad cu apa care ajunge la 70 de grade
ADVERTISEMENT

Stațiunea Tășnad, județul Satu Mare, a devenit în ultimii ani, destinația preferată pentru mulți români. Stațiunea este renumită pentru bazinele cu cea mai pură apă termală. Această apă ajunge până la 70 de grade și tratează diferite afecțiuni de la reumatism la probleme osteoarticulare.

Tășnad, stațiunea cu cea mai pură apă termală din România

Vara ne bate la ușă. Mii de români au profitat de vremea frumoasă pentru a se relaxa. În timp ce o parte dintre ei au mers pe litoral, au fost mulți care au ales alte destinații. Una dintre acestea este stațiunea Tășnad din județul Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Tășnad este vestită pentru bazinele sale cu apă termală cea mai pură din România. Apa este captată de la peste 1.300 de metri adâncime și are aproximativ 70 de grade.

Apa termală de acolo este benefică pentru tratarea mai multor afecțiuni articulare sau post-traumatice. Aceste beneficii atrag an de an mii de români la vestita stațiune din Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Primarul din Tăşnad: “În timpul iernii, apa termală este cea mai pură”

Locuitorii din Țășnad au făcut o tradiție din a merge an de an, în special iarna la bazinele cu apă termală. În acea perioadă a anului, apa ar fi cea mai pură spune Adrian Farcău, primarul sin Țășnad.

„În timpul iernii apa termală este în cea mai pură stare a ei. Pe măsura procesului de umplere ea se răceşte de la 70 de grade până la aproximativ 38-40 cât are acum în piscină”, a explicat Adrian Farcău pentru Cancan.

ADVERTISEMENT

În plus, prețurile din stațiune sunt pentru toate buzunarele. Pentru adulți, prețul unui bilet de intrare la ștrandul termal este de 30 de lei. Copiii peste 12 ani plătesc 15 lei. În aceste condiții, de 1 mai stațiunea a avut un grad de ocupare de aproape 100%. Programul de funcționare este între orele 8.00 si 21.00

Tășnad a devenit stațiune turistică de interes național

În anul 2000 orașul Tășnad a primit aprobarea pentru stațiune turistică de interes local. De curând, la finalul anului 2022, aceasta a devenit stațiune turistică de interes național.

ADVERTISEMENT

În afara renumitelor ape termale, orașul Tășnad are multe de oferit turiștilor Printre obiectivele de bifat dacă vă aflați în Tușnad se numără Biserica de lemn „Sf. Grigore Decapolitul”. De asemenea de văzut sunt și Biserica Țășnad și Castelul Cserey – Ficher, construit în anul 1771 și care în prezent găzduieşte Muzeul Orăşenesc Tăşnad.

ADVERTISEMENT