Life

Locul din România care atrage ca un magnet turiști străini. Oamenii spun că seamănă cu orașele faimoase din Italia

Un loc din România atrage ca un magnet turiști străini. Nu puțini sunt cei care îl compară cu alte orașe faimoase din Italia.
11.09.2023 | 08:04
Locul din Romania care atrage ca un magnet turisti straini Oamenii spun ca seamana cu orasele faimoase din Italia
Locul din România care atrage ca un magnet turiști străini. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România are numeroase locuri de vis care îi impresionează chiar și pe turiștii străini. Unii revin de fiecare dată cu drag pentru a repeta experiența și chiar nu e de mirare.

Locul din România care atrage ca un magnet turiști străini

Atât vara, cât și în perioada iernii, dar și toamna, anumite locuri din România continuă să fie destinația preferată a multor persoane. De această dată însă, vă prezentăm un loc de vis din țara noastră care de altfel este și intens vizitat.

ADVERTISEMENT

Ce are atât de special acest loc din România? În primul rând istoria interesantă, iar apoi arhitectura care s-a făcut remarcată chiar și peste hotare. Iar dincolo de asta, peisajele din zonă nu sunt nici ele unele de neglijat.

Astfel, dacă ești în căutarea unui loc deosebit din România pentru un weekend, sau chiar o vacanță, o alegere bună poate fi Sighișoara. Iar asta o confirmă chiar turiștii străini care au ajuns aici.

ADVERTISEMENT

Acest oraș medieval primește anual mai bine de 250.000 de turiști din toate colțurile lumii. Iar unii îl compară chiar și cu Italia. Are străzi înguste, mici, dar și un aer deosebit.

„Foarte frumoasă! Mă bucur că am venit aici! Locul în sine, străzile, clădirile, totul e frumos!  Îmi place mult. Făceam acum o comparaţie cumva cu ce am văzut în Italia cum a fost de exemplu şi în Ravena pe străzile, şi în Veneţia era la fel, străzile acele înguste, mici, şi aici la fel”, a spus un turist, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Sighișoara, inclusă în lista patrimoniului UNESCO

Iar pentru cei ce nu știu, Sighișoara este unul dintre locurile din România incluse în lista patrimoniului mondial UNESCO. De altfel este una dintre puținele cetăți medievale din Europa care continuă să fie locuite.

Astfel, oricine ajunge aici are parte de o experiență de-a dreptul uimitoare. Dincolo de arhitectură și de clădirile vechi, Muzeul de Istorie Sighișoara este și el o atracție turistică care nu trebuie ratată.

ADVERTISEMENT

Aici se poate vedea turnul cu ceas, dar și colecția de arme medievale. Totodată, mai există și o expoziție despre Vlad Țepeș, dar și despre alte persoane istorice care au trăit în oraș.

Turnurile cetățenii pot fi și ele admirare, spune Nicolae Teşcu, directorul Muzeului de Istorie Sighişoara. Totodată, acesta a mai adăugat că sistemul de fortificații este și el unul cât se poate de interesant.

ADVERTISEMENT