Life

Locul din România care e de o frumusețe rară. Localnicii spun că există stafii și spirite în zonă. Americanii nu s-au speriat și au vrut să-l ia cu totul

Locul din România atât de frumos încât a impresionat pe toată lumea. Este așezat peste o adevărată avere. Americanii s-au dat peste cap să-l ia
11.03.2023 | 08:30
Locul din Romania care e de o frumusete rara Localnicii spun ca exista stafii si spirite in zona Americanii nu sau speriat si au vrut sal ia cu totul
Locul din România care e de o frumusețe rară și în care ar exista spirite și fantome. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un loc în România la care puțină lume s-a gândit că are potențial turistic. De altfel, oamenii merg cu plăcere în zonă, vizitează, fac poze și se miră de cât este de frumos, dar mai ales de gol. Și asta în ciuda faptului că i s-a dus vestea în întreaga țară și nu numai.

Locul din România care este de o frumusețe aparte și pe care l-au vrut americanii

De altfel, în urmă cu aproape zece ani, lumea a ieșit în stradă pentru Roșia Montană. De atunci, oamenii nu prea s-au îngrămădit să viziteze, dar cei care ajung spun că nici nu își mai imaginează un concediu fără o scurtă trecere prin zonă.

ADVERTISEMENT

Așa cum sunt oameni îndrăgostiți pe veci de litoral, de mare sau de Delta Dunării, la fel există persoane pentru care Roșia Montană reprezintă un adevărat paradis și o oază în care vin mereu pentru relaxare și încărcarea bateriilor.

Trebuie să înțelegeți că salvarea Roșiei Montane nu s-a oprit imediat după ce a fost nominalizată pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și după ce s-a încetat exploatarea aurului.

ADVERTISEMENT

Da, este foarte adevărat, după ce s-au întâmplat toate acestea, zona a intrat într-un declin economic. Oamenii de aici se chinuie să găsească o nouă industrie din care să trăiască și nu puțini s-au reorientat din mers către turism.

Tinerii au înțeles primii și au pus țara la cale. Încearcă de zor dezvoltarea turismului local, unul care trebuie să înlocuiască exploatarea minelor de aur. Au și cu ce având în vedere că zona nu duce lipsă de frumusețe. Aici puteți vizita galerii romane săpate cu dalta și cu mâinile libere.

ADVERTISEMENT

De asemenea, puteți face drumeții până la Piatra Corbului sau Piatra Despicată, două locuri de o frumusețe încântătoare.

Nu în ultimul rând, Roșia Montană a rămas un loc al poveștilor povestite de cei bătrâni. De altfel, printre localnici încă mai circulă tot felul de legende despre morojnițe și vâlve.

ADVERTISEMENT

Concret, morojnițele se cred a fi niște ființe care apar după miezul nopții. Acestea s-ar da de trei ori peste cap și s-ar transforma într-un animal asemănător cu veverița și care fură laptele de la vaci.

Despre vâlve, oamenii din zonă spun că sunt niște stafii care pot lua diferite forme. Acestea trăiesc în fostele mine și se arată din când în când localnicilor.

Adevărul este dincolo de noi ca într-un Dosar X. Cert este că Roșia Montană este o localitate răspândită pe versanții văii Roșiei, situată la o altitudine de aproape 800 de metri. Aici, munții sunt acoperiți de păduri, pășuni sau fânețe și imaginile par desprinse din screensavere.

ADVERTISEMENT