Life

Locul din România care e plin de ”diamante negre”. Prețioasele bogății se vând cu mii de euro, iar oamenii sunt înnebuniți să le găsească

Regiunea din țara noastră care abundă de ”diamante negre”. Ele se vând cu mii de euro, românii sunt disperați să le descopere.
27.01.2024 | 12:05
Locul din Romania care e plin de diamante negre Pretioasele bogatii se vand cu mii de euro iar oamenii sunt innebuniti sa le gaseasca
Regiunea din țara noastră care abundă de ”diamante negre”. Ele se vând cu mii de euro, românii sunt disperați să le descopere. Sursa foto: ziaruldevrancea.ro
ADVERTISEMENT

Locul din România care e plin de ”diamante negre”. Prețioasele bogății se vând cu mii de euro, iar oamenii sunt înnebuniți să le găsească. Ce sunt acestea, de fapt, și cum sunt folosite de bucătarii din întreaga lume.

Regiunea din țara noastră care abundă de ”diamante negre”. Ele se vând cu mii de euro, românii sunt disperați să le descopere

Regiunea din țara noastră care abundă de ”diamante negre”. Ele se vând cu mii de euro, românii sunt disperați să le descopere pentru că au aflat că pot strânge bani frumoși de pe urma lor. Din păcate, munca nu este una ușoară.

ADVERTISEMENT

Cei interesați să caute aceste prețioase, care sunt, în realitate, niște trufe au nevoie de un câine special dresat în acest sens. Animalul poate fi achiziționat cu un preț care depășește suma de 5.000 de euro, un cost destul de mare pentru multă lume.

Trufele negre se găsesc în pădurea din localitatea Rașca, județul Vâlcea, unde în ultima perioadă tot mai multe persoane au ajuns pentru a le scoate la suprafață. Aici vin mașini din toate părțile țării, căutătorii fiind numeroși chiar și în mijlocul iernii.

ADVERTISEMENT

Aceștia au apărut pentru prima oară în primăvara anului trecut. Localnicii din Rașca susțin că de atunci le invadează satul din ce în ce mai des. Căutătorii sunt văzuți ca un fel de braconieri pentru că acţionează haotic şi distrug habitatul natural.

Fac săpături foarte adânci pe care nu le mai astupă la plecare. Acest obicei duce la dispariţia trufelor care în mod normal pot rezista în păduri zeci de ani. Ciupercile se folosesc în cantități foarte mici și sunt considerate foarte rafinate de către bucătari.

ADVERTISEMENT

Cum arată ”diamantele negre” și cum se folosesc

Trufele se găsesc din luna iulie până la finalul sezonului rece și sunt la mare căutare pe piața internațională. ”Diamantele negre” sunt cele mai prețioase ciuperci, în România găsindu-se mai multe specii.

”Diamantele negre” au un miros de intensitate medie, mai puternic decât al celor de vară. Uneori, trufele prezintă fenolic, un strat rezistent care este neplăcut atunci când sunt coapte. Gustul este unul foarte intens.

ADVERTISEMENT

Cei care au mâncat deja aceste ciuperci au declarat că sunt foarte asemănătoare cu nucile. Trufele negre au un preț între 100 și 700 de lei. Potrivit stirilekanald.ro, un singur kilogram de trufe albe poate ajunge să coste aproximativ 3.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă