Life

Locul din România care seamănă perfect cu Toscana. Puțină lume ştie de el, deşi toamna e un adevărat Paradis. Preţurile aici sunt foarte mici

Locul din România care aduce cu Toscana. Sunt puțini cei care știu de el și toamna chiar merită să fie vizitat, pentru că este pus în valoare!
07.10.2023 | 19:00
Locul din Romania care seamana perfect cu Toscana Putina lume stie de el desi toamna e un adevarat Paradis Preturile aici sunt foarte mici
Locul din România care seamănă perfect cu Toscana. Foto planiada.ro
ADVERTISEMENT

Locul din România care seamănă perfect cu Toscana. Puțini știu de el, dar toamna chiar merită vizitat, fiind cel mai frumos din tot anul.

Locul din România care seamănă perfect cu Toscana

Acest loc este perfect pentru a fi vizitat toamna, acum fiind cu adevărat pus în valoare. Podgoriile din Dealu Mare sunt cunoscute de puțini, deși sunt poziționate geografie la paralela 45, ca cele din Toscana!

ADVERTISEMENT

Dealul Mare este o regiune viticolă importantă din România, cunoscută pentru producția de vinuri de calitate.

Acesta este situat în partea de sud-est a României, în județul Prahova, și este una dintre cele mai cunoscute și respectate regiuni viticole din țară.

ADVERTISEMENT

Sunt multe vinuri care se produc aici, fiecare cu calitățile sale: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot (vinuri roșii) și Riesling, Fetească Albă, Pinot Gris și Sauvignon Blanc (vinuri albe).

Zona viticolă se întinde pe o suprafață de 70 de kilometri, pe două județe: Prahova și Buzău.

ADVERTISEMENT

La dispoziția vizitatorilor este pus și un tur pentru a vedea cum ajung strugurii să fie transformați în vin. Și desigur, pot să deguste unele dintre cele mai celebre soiuri.

Prețurile nu sunt prea mari și există inclusiv pachete de cazare, cu degustări și vizite incluse, cu tot cu transport. Ele pot porni de la circa 100 de euro de persoană.

ADVERTISEMENT

Sunt multe unități de cazare disponibile la podgoriile care fac parte din Dealul Mare, cu prețuri ce încep și de la 150 de lei pe noapte.

Peisajul este superb toamna în acest loc demn de vizitat din țară

Desigur, toamna peisajul este unul cu adevărat superb în podgorii. Pe lângă mirosul strugurilor care trebuie culeși, și peisajul natural din zonă face experiența una mult mai frumoasă. De parcă nici nu ai fi în România!

Producția de vin în România are o istorie îndelungată și bogată, datând de secole. Țara este situată într-o zonă geografică favorabilă viticulturii, cu soluri variate și condiții climatice potrivite pentru cultivarea viței de vie.

România este împărțită în mai multe regiuni viticole, fiecare având caracteristici distincte.

Cele mai notabile regiuni viticole includ Dealu Mare, Murfatlar, Cotnari, Drăgășani, Banat, și Transilvania. Aceste regiuni au produs vinuri de calitate superioară și au primit inclusiv recunoaștere internațională!

ADVERTISEMENT