Life

Locul din România de care s-a ales praful. Oamenii l-au distrus, e plin de gunoaie acum

S-a ales praful de acest loc din România. Oamenii l-au distrus, iar deși cu ani în urmă era superb, acum a ajuns să fie plin de gunoaie.
30.01.2024 | 08:25
Locul din Romania de care sa ales praful Oamenii lau distrus e plin de gunoaie acum
Locul din România de care s-a ales praful. Sursă foto: Adevărul / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România are o mulțime de locuri superbe. Unele dintre ele însă au fost distruse, chiar de oameni. Exemplu este chiar acest loc din țara noastră, care deși e situat într-o zonă superbă, s-a ales praful de el.

Locul din România de care s-a ales praful

Nu puține sunt locurile din România de care s-a ales praful. Unele fie au fost uitate în timp, fie au fost distruse chiar de către cei care locuiesc în zonă. Într-un loc din Hunedoara, spre exemplu, priveliștea e dureroasă.

ADVERTISEMENT

Mai multe locuri de pe malurile râului Strei au ajuns să fie de nerecunoscut. Localnicii parcă au înființat propria groapă de gunoi. Iar deși în acest loc se găsește una dintre cele mai legendare ape din țară, asta nu a contat pentru mulți.

Râul Strei din Hunedoara își are izvoarele în Munții Șureanu. De altfel este un loc spectaculos din România. Apele râului coboară în Țara Hațegului, iar mai apoi primesc ca afluenți mai multe râuri izvorâte din munții Poiana Ruscă, Șureanu și Retezat.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că în vecinătatea Haţegului ar fi fost descoperită comoara lui Decebal. Iar asta reprezintă un alt avantaj al locului, care ar fi putut fi o unul memorabil pentru turiști în continuare.

Cum a ajuns acest loc în paragină

De ce s-a ales praful de acest loc din România și de ce nimeni nu a investit în el? Începând din anii ’90, aici au fost construite trei hidrocentrale, dar și mai multe lacuri de acumulare, alături de canale de fugă. Totodată, au funcționat mai multe balastiere.

ADVERTISEMENT

Iar planurile erau mărețe, astfel că alte patru centrale hidroenergetice urmau a fi construite. Investițiile însă au fost abandonate. Drept rezultat, acum, locul din România a ajuns de nerecunoscut.

În loc să vezi un lac spectaculos și păsări sălbatice, vei observa numeroase bălți, mlaștini, dar și gunoaie din plin. Și se pare că nu doar turiștii și pescarii din zonă sunt vinovați pentru această situație, arată Adevărul.

ADVERTISEMENT

Locuitorii de aici au ales și ei să scape de numeroase deșeuri provenite din lucrările de construcții. Iar malul râului Strei a fost locul perfect pentru acest lucru. Astfel, oricine ajunge aici vede o priveliște dezamăgitoare.

De la haine vechi până la mobilier stricat, bălți și un munte de gunoaie. Iar unele persoane sunt și ele revoltate de ceea ce văd. Dacă acum câțiva ani, locul era unul deosebit iată că acum, totul s-a schimbat. Și autoritățile se pare că nu iau măsuri.

„Este ceva de nesuportat. S-au adunat tone de gunoaie în locuri unde acum câțiva ani mergeam cu copii și cu prietenii la iarbă verde. Persoanele care îi observă pe cei care aruncă deșeuri trebuie să ia atitudine și să nu-i mai lase pe aceștia să le arunce în natura. Ar trebui să crească și cuantumul amenzilor pentru aceste contravenții”, se plânge un localnic din Călan.

ADVERTISEMENT