Life

Locul din România de care s-au îndrăgostit turiștii străini. Nu au mai văzut așa ceva niciodată: ”Este surprinzător”

Un loc din România i-a înnebunit pur și simplu pe turiști străini. Cei care au ajuns aici au rămas impresionați și spun că nu au mai văzut așa ceva.
24.08.2023 | 18:43
Locul din Romania de care sau indragostit turistii straini Nu au mai vazut asa ceva niciodata Este surprinzator
Locul din România care i-a înnebunit pe turiștii străini. Sursă foto: obervatornews / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România are numeroase locuri care reușesc anual să atragă un număr mare de turiști străini. De la păduri, peisaje de vis, până la un alt stil de viață pe care străinii sunt dornici să îl cunoască.

Locul din România care i-a înnebunit pe turiștii străini.

Dacă alte locuri din România impresionează prin gastronomie, iată că acesta are cu totul altceva. Mai mulți turiști străini au ajuns aici și au rămas uimiți de ce au putut să vadă. Nu au putut face o comparație având în vedere că totul a fost ”surprizător” pentru ei.

ADVERTISEMENT

Despre ce loc din România este vorba? Despre județul Maramureș, unde s-a ținut Hora de la Prislop, un eveniment cu adevărat deosebit. Aici, turiștii străini au simțit că s-au întors în timp. Au văzut oameni îmbrăcați în haine populare, dansuri vechi, dar și alte evenimente.

Totodată, turiștii străini au rămas uimiți de tot ce au putut să vadă la Hora de la Prislop. Tot aici au fost organizate și alte ”ritualuri”, cu muzică tradițională. O turistă străină a venit chiar pentru asta în România și spune că e nerăbdătoare să vadă mai mult.

ADVERTISEMENT

„Este foarte frumos şi surprinzător. Nu am văzut festivalul încă, dar sper ca dansurile să fie frumoase. Sunt sigură că aşa va fi, cu toate costumele”,  a dezvăluit aceasta, potrivit observatornews.ro.

Și turiștii români au fost impresionați

Și nu doar dansurile și tradițiile i-au impresionat pe turiști. Focul de tabără dacică a atras și el privirile oaspeților veniți aici pentru a trăi momente de vis. Dezvăluiri în acest sens au venit și de la Marius Ardelenau, din cadrul Muzeului de Istorie Maramureş.

ADVERTISEMENT

Acesta confirmă faptul că cei care ajung în zonă se bucură de numeroase activități. Pot participa la ateliere de olărit, ori se pot bucura de priveliște, sau de numeroase lucruri din trecut precum armele dacilor.

„Avem diferite ateliere: de olărit, de fierărit, de prezentare vestimentaţie civilă şi militară dacică. Oamenii vor să vadă armele, cum se luptau dacii, şi mai ales pot să probeze aceste echipamente”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Inclusiv oameni din România au venit la Hora de la Prislop și au rămas uimiți. Aceștia se bucură de ospitalitatea oamenilor, dar și de lucrurile noi pe care le învață în cadrul acestui eveniment deosebit.

Menționăm faptul că Hora de la Prislop s-a aflat la cea de-a 51 ediție. Evenimentul a avut loc în Pasul montan care face legătura dintre județele Maramureș și Suceava. Iar în fiecare an, numeroși turiști străini, dar și români au grijă să ajungă aici.

ADVERTISEMENT