Life

Locul din România în care casele costă doar 10.000 de euro. Condițiile sunt ca la oraș și mulți s-au mutat deja aici

Locul din România în care casele costă doar 10.000 de euro. Sunt multe persoane care au ales să cumpere o locuință aici.
22.10.2023 | 09:00
Locul din Romania in care casele costa doar 10000 de euro Conditiile sunt ca la oras si multi sau mutat deja aici
Locul în care casele costă doar 10.000 de euro. Sunt în România! Foto: Colaj Fanatik / Primăria Blăjeni / Wikipedia
ADVERTISEMENT

Locul din România în care casele costă doar 10.000 de euro. Oricine se poate muta acolo și să își cumpere propria locuință!

Locul în care casele costă doar 10.000 de euro. Sunt în România!

Există un loc la noi în țară în care casele au un preț foarte mic. Și condițiile de trai sunt foarte bune, și nu ca în alte părți. Este vorba despre satul Blăjeni, Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Aici există o infrastructură foarte bună și chiar dacă mulți dintre localnici au părăsit satul, între timp acesta a început să atragă din nou atenția.

Poate că unii i-au văzut potențialul turistic sau au rămas surprinși de natura din sat. Oricare ar fi fost motivul, cert este că autoritățile sunt foarte mândre să se laude că satul începe să fie din nou populat și să fie din nou cumpărate case.

ADVERTISEMENT

„Avem acestă parte de infrastructură, curentul electric, fibră pentru telefonie.

În general, atunci când au cumpărat aceste proprietăţi, s-au interesat şi au considerat că această zonă este potrivită pentru ei”, a declarat Horia Flavius Jurcă, primar Blăjeni, conform Observator.

Pentru aceste case din satul din România încep de la 10.000 de euro. Cele cu teren mai mult sau care au mai mulți metri pătrați locuibili pot ajunge și la 20000 de euro.

ADVERTISEMENT

Prețul este foarte mic dacă luăm în calcul faptul că un apartament este mult mai scump decât atât, cel puțin dublu la preț în orașele mai mari din țară.

Alte sate din România, abandonate. Mai trăiesc câteva zeci de oameni aici

Chiar și așa multe sate de la noi din țară sunt încă abandonate. Nu au infrastructură și oamenii trebuie să meargă pe drumuri pietruite un astfel de caz este în satul Chiliu, Gorj.

ADVERTISEMENT

Aici mai sunt doar 30 de case în picioare și foarte puțin locuitori. Nici vorbă să mai vină cineva să se mute aici!

Și satul Rătez este astăzi doar a umbră a ceea ce putea să fie sau a ceea ce fost.

Școala în care au învățat mii de copii este doar o ruină. Biserica unde aveau loc slujbe în fiecare duminică stă să cadă.

ADVERTISEMENT
Tags: