Life

Locul din România în care Dumnezeu te ia de mână. Oamenii spun că aici se întâmplă minuni în fiecare zi

Locul din România în care se spune că Dumnezeu te ia de mână. Oamenii au dezvăluit că aici s-au întâmplat mai multe minuni.
13.01.2024 | 08:00
Locul din Romania in care Dumnezeu te ia de mana Oamenii spun ca aici se intampla minuni in fiecare zi
Locul din România unde se spune că Dumnezeu te ia de mână. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Există un loc în România unde oamenii spun că s-au înfăptuit minuni chiar sub ochii lor. Aici, lacrimile ar lua forma speranței, iar suferința ar ajunge la final. Iată despre ce este vorba.

Locul din România unde se spune că Dumnezeu te ia de mână

Există mai multe locuri în România unde se spune că se întâmplă minuni, iar rugăciunile oamenilor devin realitate. Un astfel de loc, unde speranțele devin adevăr se află în Vrancea.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Mănăstirea Dălhăuți, din comuna Cârligele. Aici, se spune că minunile se țin lanț, iar sătenii și oameni din toată țara se adună la destinația unde spun că „Dumnezeu te ia de mână”.

Tot ce trebuie să faci, după spusele lor, este să ai credință în timp ce te rogi. Există o legendă, transmisă prin viu grai, care stă la baza Icoanei Făcătoare de Minuni Domnului, care vorbește despre starețul Anufie, un simplu cioban care a trecut la viața monahală.

ADVERTISEMENT

El a mers să vadă sfintele locuri pe unde a purces Mântuitorul, la Ierusalim și, atunci când a ajuns acolo, a primit de la episcop o icoană. Aceasta era menită să-i ajute pe credincioși și să le ofere izbăvirea și alinarea atunci când se află la greu.

Ce s-a întâmplat cu icoana

La întoarcere, aproape de Constantinopol, bandiții l-ar fi atacat, iar icoana ar fi fost pângărită de turci și așezată în grajdul cailor. Dar când a ajuns acasă, într-o seară, a observat la Malul Mării Negre ceva cunoscut.

ADVERTISEMENT

„El cunoscu Sfânta Icoană și repede se așeză într-o barcă, vâsli și ajunse la Icoană, pe care o luă și se întoarse la mal. Aici la mal observă că Icoana e scrijelită pe față în câteva locuri și desigur că intaganele turcești tăiaseră sfintele fețe a Maicii Domnului și a pruncului Iisus.

Dar observă și alt lucru de mirare: marginile tăieturilor se astupaseră ca o rană în carne lăsând numai la mijloc niște mici șuvițe ca să se mai cunoască unde a fost tăiată. Aceste semne se observă foarte bine și astăzi”, arată o monografie semnată de Macarie Ghețeanu, care vorbește despre Mănăstirea Dălhăuți, conform Antena 3. 

ADVERTISEMENT

Icoana a fost restaurată, iar în prezent se află la mănăstire. Credincioșii care au ajuns aici și s-au rugat au dezvăluit că Dumnezeu a făcut cu adevărat minuni pentru ei. Unii spun că așa au reușit să devină părinți.

ADVERTISEMENT