Life

Locul din România în care te vei putea da cu sania și vara. Traseul spectaculos se întinde pe aproape un kilometru

Locul din România care va avea o nouă atracție turistică. Este vorba despre o sanie de vară. Traseul are un kilometru și este spectaculos.
13.12.2023 | 12:37
Locul din Romania in care te vei putea da cu sania si vara Traseul spectaculos se intinde pe aproape un kilometru
Poiana Brașov va avea o nouă atracție turistică. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Turiștii români și străini vor avea o nouă atracție turistică în Poiana Brașov. Primarul a Allen Coliban a anunțat că se va construi o sanie de vară, pentru ca oamenii să aibă motiv să ajungă aici și în sezonul cald.

O sanie de vară va fi construită la Brașov

Iubitorii sporturilor de iarnă se vor putea bucura de săniuș și la 40 de grade de Celsius, în Poiana Brașov. Cum este posibil? Primarul Allen Coliban a anunțat că aici se va construi o sanie de vară. 

ADVERTISEMENT

Instalația va fi construită de o firmă specializată în proiecte de acest gen, astfel încât proiectul să iasă perfect, iar turiștii care ajung în Poiana Brașov să aibă la dispoziție o nouă metodă de distracție.

„Sania de vară din Poiana Brașov ar urma să fie construită de cel mai mare dezvoltator de astfel de facilități din lume! Josef Wiegand GmbH & Co KG (Germania), Planimob CAD (Cluj – Florești) și RS Activ – lider (Brașov – Ghimbav) au depus ofertă pentru construirea saniei de vară din Poiană.

ADVERTISEMENT

Firma germană Josef Wiegand este compania cu cea mai mare experiență din lume în construirea unor astfel de facilități”, a scris primarul din Brașov pe Facebook. 

Sania de vară are scopul de a face Poiana Brașov atractivă și în afara sezonului de schi, iar compania de top care a depus oferta pentru realizarea lucrărilor a mai construit 300 de instalații de alpine coaster, în 40 de țări.

ADVERTISEMENT

Traseul va fi unul spectaculos

De altfel, traseul promite a fi unul spectaculos, de aproape 600 de metri înălțime și un kilometru lungime. Însă, prețul estimat este unul pe măsură. Pentru lucrările ce vor fi finalizate în 14 luni, costul va fi de peste 17 milioane de lei.

„Instalația va avea o urcare de 550 m, 990 m de traseu de coborâre și 60 de sănii. Va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul (pe partea opusă teleschiului), cu punctul de acces în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.

ADVERTISEMENT

Pentru a-i crește spectaculozitatea, traseul prevede mai multe zone de întoarcere, care oferă o mai bună panoramă, cu înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri. Durata lucrărilor de proiectare și execuție este de maxim 14 luni, dintre care 5 luni proiectare și 9 luni realizarea lucrărilor”, mai spus primarul despre sania de vară din Poiana Brașov.

ADVERTISEMENT