Life

Locul din România pe care din ce în ce mai mulți îl vizitează. Este spectaculos și trebuie să-l vezi și tu

Destinația turistică tot mai căutată de români în ultima vreme. Călătorii spun că este specială și că nu trebuie ratată.
15.04.2024 | 20:40
Locul din Romania pe care din ce in ce mai multi il viziteaza Este spectaculos si trebuie sal vezi si tu
Destinația turistică tot mai căutată de români în ultima vreme. Călătorii spun că este specială și că nu trebuie ratată. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Locul din România pe care din ce în ce mai mulți îl vizitează. Este spectaculos și trebuie să-l vezi și tu. Regiunea a devenit o atracție de când vremea frumoasă s-a arătat în țara noastră și i-a făcut pe oameni să iasă din case.

Destinația turistică tot mai căutată de români în ultima vreme. Călătorii spun că este specială și că nu trebuie ratată

Destinația turistică tot mai căutată de români în ultima vreme. Călătorii spun că este specială și că nu trebuie ratată. Cei care au ajuns deja aici au rămas impresionați de construcția care a fost ridicată în anul 2011.

ADVERTISEMENT

Locul care trebuie să fie și pe lista ta anul acesta este statuia lui Iisus din județul Harghita. Construcția mai este cunoscută și sub denumirea de inima lui Iisus. Se află pe muntele Gordon și este cea mai mare statuie a Mântuitorului din Europa de Vest.

Are o înălțime de 22 de metri, fiind ideală pentru a admira peisajul care se întinde la picioarele sale. Turiștii trebuie să își lase mașinile la poalele muntelui și apoi trebuie să urce la pas prin pădure sau să meargă pe bicicletă.

ADVERTISEMENT

„E impresionant, merită să vii, să vezi, să urci sus, vezi toată priveliştea. E ceva de nedescris”, a declarat un turist pentru observatornews.ro. „În drum spre Bucureşti am zis că să oprim şi la statuia aceasta. Peisajul este frumos, vremea este bună”, a spus altul.

„E superbă zona, superbă, nu am fost, şi mereu încercăm să schimbăm locul. Nu mergem de două ori în acelaşi loc, chiar dacă ne-a plăcut, să vedem cât mai mult din România”, a completat o turistă.

ADVERTISEMENT
Inima lui Iisus din Harghita
Inima lui Iisus din Harghita. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Inima lui Iisus, ridicată cu bani adunați din donații

Inima lui Iisus a fost ridicată în 2011 cu bani strânși din donații de către autorităţile comunei Lupeni. Suma investită s-a ridicat la valoarea de 200.000 de euro. Are o înălţime de 22 de metri şi este construită din fier şi oţel inoxidabil.

Statuia este amplasată pe dealul din fața fabricii de lactate Gordon pentru a asigura protecție divină. Patronul a alocat o mare parte din bani, însă nu a mai apucat să vadă construcția ridicată pentru că a murit înainte de inaugurare.

ADVERTISEMENT

A fost proiectată de artistul Zavaczky Walter din Odorheiu Secuiesc. Tronează de pe dealul Gordon deasupra întregii văi. Turiștii care au văzut-o spun că seamănă puțin cu statuia lui Iisus din Rio de Janeiro.

Mantia lui Iisus Hristos este formată din patru rânduri de tablă, în timp ce mâinile sunt deschise ocrotitor asupra localităților care au fost inundate ani la rând de viituri, mai ales atunci când erau ploi torențiale.

ADVERTISEMENT