Life

Locul din România unde nu locuiește nimeni. În acte există zero persoane: ”Au rămas doar patru case”

Există un loc în România, unde, conform documentelor, zero persoane trăiesc. Unde este situat și ce se întâmplă acolo, de fapt?
11.07.2023 | 18:42
Locul din Romania unde nu locuieste nimeni In acte exista zero persoane Au ramas doar patru case
Locul din România unde nu locuiește nimeni. Sursă foto: Obervatornews / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un loc în România unde nu locuiește nimeni. Sau cel puțin asta arată documentele. La Recensământul din 2022, zero persoane erau trecute pe listă. Chiar și așa, se pare că unii oameni mai trăiesc în zonă.

Locul din România unde nu locuiește nimeni

Sunt persoane care nu au putut să renunțe la viața pe care au avut-o ani buni într-un sat din comuna Şpring din judeţul Alba. Recunosc că locul este aproape pustiu, însă mai bine stau aici decât să meargă la oraș.

ADVERTISEMENT

Speranța stă în fondurile primite din partea Uniunii Europene prin programul Apia. Însă nici asta nu garantează nimănui că acest loc din România va fi repopulat așa cum era odată. Și totuși de ce este atât de pustie comuna Șpring?

În primul rând, îmbătrânirea populației este de vină. În zonă au rămas doar câțiva localnici, iar tinerii, ori alte familii, au plecat în străinătate pentru un trai mai bun. O localnică le-a dezvăluit celor de la observatornews.ro că nu ar renunța la viața de aici.

ADVERTISEMENT

Stă pentru animale în acest loc și adoră iarba verde, dar și aerul curat. „Eu nu aş putea să trăiesc la oraş. Mai bine la ţară, iarbă verde, aer curat, animale”, a spus o femeie. Alte persoane au confirmat de asemenea că în acte nu există nimeni.

Pe de altă parte, din cauza animalelor pe care le au, multe persoane aleg totuși să trăiască aici. „Pe buletin, practic nu-i nimeni aici, dar fiindcă avem animalele, suntem câţiva aici”, a mai spus o altă femeie, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ce spune primarul din comuna Șpring

În satul din comuna Șpring din România mă vin oameni, însă doar în vizită. Stau câteva ore, însă mai apoi pleacă. Și nici condițiile, precum drumul de acces nu sunt unele chiar prielnice. La rândul său, primarul comunei confirmă faptul că doar patru case au mai rămas aici, dintre care doar trei sunt populate.

„Au rămas doar patru case, după cum bine se poate vedea, dar cu celelalte sate ale comunei Şpring nu am avut această problemă. Acest motiv se datorează faptului că, dumnealor au domiciliul în satul Şpring, şi acolo au fost recenzaţi.

ADVERTISEMENT

Dar, de fapt, ei aici locuiesc pentru că aici îşi au şi animalele. Și mai sunt încă patru case, dintre care trei populate”, a explicat Iulia Stănilă, primar Șpring.

Totuși, programul Tânărul Fermier ar putea repopula zona. Tinerii ar urma să fie încurajați să rămână aici, dacă primesc fonduri pentru agricultură prin intermediul programului. Numeroase cereri au fost deja depuse și vizează 21.000 de hectare din județul Alba, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT