Life

Locul din România unde un meniu complet costă 7 lei. Ce poți mânca acolo

Locul de la noi din țară unde se poate mânca bine cu bani puțini. În unele zile, meniurile beneficiază și de reduceri consistente.
07.03.2024 | 08:11
Locul din Romania unde un meniu complet costa 7 lei Ce poti manca acolo
Locul din România unde poți mânca bine cu bani puțini. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Scumpirile din ultima vreme se resimt cel mai mult la alimente. Românii care merg la cumpărături sigur observă cum coșul este din ce în ce mai scump. La fel de scumpă este și mâncarea de la restaurant și nu este de mirare că nu multe persoane își permit să ia masa în oraș. Însă, nu toate localurile practică prețuri exorbitante la mâncare.

Unde se poate mânca cel mai ieftin în România

În ultima vreme, mâncarea a ajuns să fie din ce în ce mai scumpă. Prețurile exorbitante din meniurile unor restaurante i-a făcut pe mulți români să renunțe la obiceiul de a mânca în oraș.

ADVERTISEMENT

În România, inflația își spune cuvântul în fiecare zi. Însă, contrar contextului economic în care ne aflăm, la noi în țară există un loc unde poți mânca bine cu bani puțini. Din păcate, nu este în Capitală.

Unul dintre cele mai ieftine locuri unde se servește mâncare este cantina Universității de Medicină și Farmacie ”Iulia Hațieganu” din Cluj-Napoca. Aici, prețurile nu au crescut deloc, ba chiar par ireal de mici.

ADVERTISEMENT

Studenții de aici se pot considera cu adevărat norocoși. Cantina servește un meniu special, numit ”Meniul Student” care se schimbă în fiecare zi. Pentru acest meniu, studenții scot din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 7 lei.

Deși prețul este unul foarte mic, mâncarea este foarte bună. Potrivit stirileprotv.ro, cei care optează pentru Meniul Student beneficiază de o reducere, doar în acest fel ajungându-se la suma de 7 lei pentru două feluri de mâncare.

ADVERTISEMENT

Meniul de la cantina studenților se schimbă în fiecare zi

De exemplu, potrivit aceleiași surse, o porție de supă de roșii cu orez costă 3.5 lei, iar o porție de piept de pui cu orez basmati costă 10 lei. După ce se aplică reducerea respectivă, de la 13.5 lei, meniul ajunge să coste 7 lei.

Însă, nu oricine poate beneficia de această reducere. Singura condiție pentru a mânca mai ieftin este ca studenții să prezinte la cantină carnetul de student. Acesta trebuie arătat chiar înainte de a achita meniul.

ADVERTISEMENT

Meniul Student nu este singurul care le permite studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iulia Hațieganu” din Cluj-Napoca să mănânce ieftin. Un alt meniu, de data asta, la 5.5 lei potolește foamea tinerilor. Spre deosebire de Meniul Student, acesta se servește doar în anumite zile.

Cantina Universității de Medicină și Farmacie ”Iulia Hațieganu” din Cluj-Napoca are meniuri pentru toate buzunarele și pentru toate gusturile. Astfel, cei care vor să mănânce mai mult, au la dispoziție meniuri cu două feluri de mâncare și salată. Acestea costă între 17 și 18 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: