Life

Planta delicioasă care se vinde în piețe la un preț neașteptat. E mult mai scumpă acum. Cât costă o singură legătură

Cât a ajuns să coste, în 2024, una dintre cele mai consumate legume de către români. Prețul ei a reușit să-i sperie pe mulți.
26.02.2024 | 22:56
Planta delicioasa care se vinde in piete la un pret neasteptat E mult mai scumpa acum Cat costa o singura legatura
Cât costă, în 2024, una dintre cele mai consumate legume de către români. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Primăvara începe să își facă simțită prezența și nu doar în calendare, ci și în piețe. Pe tarabe a început să apară una dintre cele mai delicioase plante pe care mulți români o ”vânează”. Fiind o adevărată trufanda, nu este de mirare că prețul ei este unul pe măsură.

În piețele din România, prețul legumelor și al verdețurilor a crescut considerabil

După legumele care sunt deja pe tarabele piețelor din Capitală, am putea spune că se simte primăvara. Din nefericire, chiar dacă totul face cu ochiul, românii trebuie să își calculeze foarte bine fiecare leu. Scumpirile din ultima vreme își spun cuvântul, iar legumele nu mai au nici ele prețul de altă dată.

ADVERTISEMENT

Încet, dar cu pași siguri, în piețele din Capitală încep să apară trufandalele de sezon. Una dintre cele mai delicioase, dar și cele mai consumate legume de către români este leurda. Cei care au ajuns în piață au avut parte și de o surpriză, căci prețurile nu mai sunt aceleiași de anul trecut.

Aproape toate legumele au fost afectate de scumpirile din ultima vreme. Considerate mult timp unele dintre cele mai ieftine alimente, verdețurile țin și ele pasul cu inflația. Așa se face că prețul unor legume a crescut considerabil, iar asta se resimte în buzunarul românilor.

ADVERTISEMENT

Scumpirile au început treptat, iar printre cele mai ”afectate” de acest val se numără ceapa verde sau spanacul. Acum, a venit timpul ca leurda să bifeze un preț un pic mai mare față de cel din anul precedent.

Cu cât se vinde, în 2024, legătura de leurdă

În piețele din Capitală, leurda se vinde la legătură. În 2024, legătura de leurdă se vinde cu 2 lei. Pentru a o putea prepara așa cum doresc, românii cumpără, în medie, 2-3 legături de leurdă.

ADVERTISEMENT

Leurda este una dintre cele mai versatile verdețuri, ceea ce înseamnă că poate fi folosită la prepararea mai multor feluri de mâncare. Aceasta are o aromă aparte și un miros puternic, iar multe gospodine o folosesc pentru a da un gust special mâncării.

Leurda este folosită de ani buni de către români. Aceasta este recunoscută nu doar datorită gustului deosebit, ci și datorită beneficiilor pe care le are pentru organism. Leurda face minuni pentru persoanele predispuse la boli cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că reduce riscul de boli cardiovasculare, leurda mai este bună și pentru reglarea tensiunii. De asemenea, consumul de leurdă poate ajuta și la reglarea nivelului de colesterol din organism.

În zonele rurale, leurda este cunoscută sub numele de ”usturoi sălbatic”. Leurda poate fi folosită ca atare, în mâncare, dar și ca ingredient în prepararea anumitor tincturi. Proprietățile sale terapeutice fac minuni împotriva inflamațiilor din corp.

ADVERTISEMENT
Tags: