Life

Locul în care este Crăciun în fiecare zi. Cum e viața pe Insula Crăciunului

Locul unic din lume. Aici se sărbătorește Crăciunul în fiecare zi. Cum este să trăiești pe Insula Crăciunului? Turiștii, fascinați.
25.12.2023 | 18:05
Locul in care este Craciun in fiecare zi Cum e viata pe Insula Craciunului
Unde se află Insula Crăciunului? Sursa foto: CNN
ADVERTISEMENT

Cum ar fi să sărbătorești în fiecare zi Crăciunul? Află că este posibil, iar asta se întâmplă pe Insula Crăciunului. Locul este unic în lume, atât prin faptul că aici este zilnic Crăciun, dar și printr-o faună deosebită. Cum este viața într-o astfel de zonă?

Insula Crăciunului, locul unde zilnic este Crăciun. Ce viață duc oamenii din zonă?

Insula Crăciunului este considerată un paradis pe Terra. Se găsește la aproape 3, 5 ore de zbor la nord-vest de Perth, capitala Australiei de Vest, mai exact, în Oceanul Indian. Întreaga regiune este formată dintr-o junglă de 80 de km pătrați și conține de 250 de specii endemice.

ADVERTISEMENT

Pe Insula Crăciunului trăiesc 1.700 de locuitori, care vorbesc diferite limbi: engleză, mandarină, malay, cantoneză, chineză Min Nan și tagalog. Această situație este posibilă fiindcă oamenii au origini diferite. Concret, 22% dintre rezidenți au origine chinez, 17% sunt australieni, 16, 1% sunt malaezi, 12, 5% sunt englezi, iar 3, 8% sunt indonezieni.

Localnicilor le place viața de pe Insula Crăciunului. Ei se bucură de tot ce le oferă natura. Pe lângă faptul că își găsesc hrana prin junglă sau prin Oceanul Indian, ei mai fac și scufundări, snorkeling, surf, merg prin peșteri sau își mai petrec timpul pe plaje ascunse.

ADVERTISEMENT

”Fac multe scufundări libere, snorkeling, surf, speologie și ne plimbăm prin junglă pentru a ne petrece timpul pe plaje ascunse”, a spus Sook Yee Lai, localnic, pentru CNN Travel. Pe lângă acestea, el și comunitatea sa contribuie la ”un fenomen fascinant”.

Crabul roșu, specie dominantă pe Insula Crăciunului. Localnicii fac eforturi să-l protejeze

Derek Ball, care se autointitulează managerul parcului, spune că el și oamenii de pe Insula Crăciunului ajută crabul roșu să se înmulțească de la un an la altul, acesta fiind specia-cheie a Insulei Crăciunului și s-ar putea uneori să-l găsești deplasându-se în grupuri pe plaje.

ADVERTISEMENT

Nu este ușor să protejezi crabul roșu, fiindcă este amenințat de o altă specie, care este destul de neplăcută și pentru om, furnica galbenă nebună. Localnicii încearcă să reducă această insectă, pentru a-i ajuta pe crabii roșii să supraviețuiască.

”De-a lungul mai multor ani, am vizat și cea mai mare amenințare a crabului roșu, furnica nebună galbenă invazivă. Prin reducerea numărului acestora (al furnicilor galbene nebune, n.r) , numărul populației de crabi roșii este mai mare decât am văzut în ultimele decenii.

ADVERTISEMENT

Reprezintă (reducerea furnicilor galbene nebune de pe insulă, n.r) un rezultat remarcabil nu numai pentru crabii roșii, ci și pentru întregul ecosistem al insulei”, mai spune managerul Insulei Crăciunului, Derel Ball.

ADVERTISEMENT
Tags: