Life

Românii au plecat în destinații exotice de Crăciun. Cât au plătit pentru un bilet în Maldive sau Madagascar

Unii români preferă să se bucure de Crăciun în destinații exotice, foarte scumpe. Maldive și Madagascar sunt printre favoritele lor.
26.12.2022 | 23:59
Romanii au plecat in destinatii exotice de Craciun Cat au platit pentru un bilet in Maldive sau Madagascar
Cât costă un bilet în Maldive de Crăciun. Sursa foto: Constance Hotels Blog
ADVERTISEMENT

Nu toți românii preferă să-și petreacă sărbătorile de iarnă în țară. Unii și-au făcut bagajele și au plecat pe tărâmuri exotice.

Maldive și Madagascar, destinații favorite ale românilor de Crăciun

Maldive și Madagascar sunt printre vacanțele exotice pe care și le-au ales unii români în perioada Crăciunului. Ei spun că iubesc mai mult căldura și vor să se bucure de înot.

ADVERTISEMENT

”Plec în Maldive. Vreau să înot”, a precizat un turist pentru Observator, care a dezvăluit și că a petrecut Ajunul și prima zi a Crăciunului în familie, iar a doua, iată, l-a găsit în aeroport.

Ciprian Enea, consultant în turism, a declarat pentru sursa menționată anterior că un pachet de vacanță în Maldive pornește de la 1200 de euro, pentru Crăciun, iar pentru Revelion costul este mai ridicat, pornește de la 1800 de euro.

ADVERTISEMENT

”În funcţie de condiţiile de cazare, preţurile au urcat până la zeci de mii de euro de familie”, a mai comunicat Cipriran Enea.

De cealaltă parte, Virginia și soțul ei au optat pentru o mică insulă din Madagascar. Vor duce lipsa bucatelor tradiționale, dar vor să guste din ele la întoarcere.

ADVERTISEMENT

”Am vrut să fugim de agitaţia de acasă şi toate pregătirile de Crăciun. Este adevărat, ne lipsesc sărmăluţele şi cozonacii, însă vom recupera la întoarcerea în ţară.

Până atunci suntem la dietă cu peşte proaspăt din ocean cu papaya şi mango. Sărbători cu bine tuturor!”, a declarat și Virginia.

ADVERTISEMENT

Iordania, pe lista de vacanță a românilor pentru Crăciun și Revelion

Sunt și români care au ales destinații din Orient. Nino se află deja de două luni în Iordania, de unde nu a vrut să vină acasă nici de sărbători. Adoră nisipul, soarele și căldura de care are parte acolo.

”Ai foarte multe lucruri de văzut şi de făcut în Iordania. De obicei temperatura este între 24 şi 27 de grade, mai ales aici în zona Marea Moartă.

În Petra şi Wadi Rum e mai răcoare în perioada asta. La ei e iarnă, dar e o iarnă mai călduroasă”, a spus Nino tot pentru Observator.

Chiar dacă mulți români au plecat de sărbători în țările calde, alții încă sunt adepții iernii de odinioară. Iar pentru asta au ales un tărâm de basm, Laponia, țara lui Moș Crăciun. Însă, nu oricine își permite un bilet aici, căci prețul lui trece de 2.000 de euro doar pentru o singură persoană.

ADVERTISEMENT