Life

Locul secret din România care e rupt din altă lume. Are o plajă de vis și cazări de o mie de ori mai ieftine față de litoralul Mării Negre

Știai că există un loc secret în România care pare a fi rupt dintr-o basm? Dincolo de plaja de vis, cazarea este și ea foarte ieftină.
26.03.2023 | 11:00
Locul secret din Romania care e rupt din alta lume Are o plaja de vis si cazari de o mie de ori mai ieftine fata de litoralul Marii Negre
Locul secret din România care e rupt din altă lume. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ești în căutarea unei destinații de vis din România, primăvara, toamna sau vara, atunci trebuie să știi câte ceva despre acest loc secret. Are o istorie impresionantă, obiective turistice pe măsură și mai mult de atât, nu poți să ajungi la el decât pe apă.

Orașul secret din România pe care trebuie să îl vezi

Este vorba despre orașul Sulina, care de altfel este situat la cea mai mică altitudine medie. Mai exact, la doar patru metri deasupra nivelului mării. Iar istoria sa începe încă din perioada bizantină. Pe atunci Sulina era doar un golf mic, locuit de marinari.

ADVERTISEMENT

Ulterior, trupele otomane au construit un far pentru a asigura o comunicare mai facilă între Constantinopol, adică actualul Istanbul și Principatele Danubiene. După războiul dintre Rusia și Turcia, din perioada 1877-1878, au apărut schimbările, iar România avea să aibă parte de o surpriză.

Sulina s-a aflat la un moment dat sub contorul Rusiei, însă ulterior, după ce Tratatul de la Berlin a fost semnat, acesta a revenit înapoi către România, la fel ca Dobrogea. Dacă suntem la curent cu trecutul faimosului oraș din România, ar fi bine să știm și ce îl face atât de special.

ADVERTISEMENT

În primul rând nu poți să ajungi acolo decât cu barca. Astfel, indiferent de zona din care vi, vei fi nevoit să îți lași mașina în portul Tulcea. Ulterior vei lua o ambarcațiune, iar de abia după o oră și jumătate vei ajunge în Sulina. Prețul pentru un astfel de drum costă 60 de lei, în timp ce prețul pentru parcarea mașinii în port ajunge la 20-30 de lei pe zi.

Plaja care a primit premiul Quality Coast Award – categoria Aur

Dacă alegi să petreci un sejur la Sulina, află că nu vei avea de scos prea muți bani din buzunar. Spre deosebire de tarifele din sudul litoralului românesc, care sunt mai mari și decât în alte țări europene, în acest oraș din România prețurile sunt accesibile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în Sulina localnicii sunt prietenoși, astfel că dacă nu ai cazare, unii dintre ei te primesc în casă, pentru un preț modest. Totodată, aceștia sunt atenți și când vine vorba de mâncare, astfel că te poți bucura de preparate delicioase, precum icre, borș de pește, ori faimoasa saramură.

Plaja din Sulina trebuie și ea văzută măcar odată. Aici găsești un nisip fin, o plajă imensă, liniștită, care poate fi considerată virgină. Astfel dacă ajungi acolo cu siguranță vei avea sentimentul că ești într-o cu totul altă lume și nicidecum într-un loc din România.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie spus și că plaja Sulina are certificate internațională. Mai exact, datorită curățeniei, dar și aspectului ei, aceasta a primit premiul Quality Coast Award – categoria Aur. Acest lucru trebuie deci să te convingă să ajungă măcar odată la ea. 

Obiective turistice în Sulina

Ce obiective turistice poți vizita în Sulina și ce activități poți face? Dacă îți place sportul poți să dai la vâsle. De asemena, mai poți opta pentru o excursie cu barca unde poți vedea locul în care Dunărea se varsă în Marea Neagră. În această excursie mai vezi și nenumărați nuferi ori diferite specii de păsări.

Tot în acest oraș aparte din România mai poți să vezi și Fostul Palat al Comisiunii Europene a Dunării. Clădirea avea o importanță strategică în urmă cu decenii întregi. De altfel și acum este o clădire impunătoare în orașul Sulina, notează Discover Dobrogea.

Deși în timpul Primului Război Mondial, bombardamentele au afectat clădirea, acesta a fost restaurată ulterior. Între timp, în perioada 1941 și 1944 în clădire a funcționat Comandamentul Militar German. Mai apoi însă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, imobilul a fost incendiat.

Un alt lucru pe care trebuie să îl vezi în Sulina este Turnul de apă. Construcția datează din 1897, a fost finanțată de Regina Olandei și mai funcționează și astăzi. Pe de altă parte, accesul în interior este interzis. Și farurile orașului merită văzute măcar odată.

Datorită lor, Sulina se mai numește ”Orașul celor patru faruri”. Acestea au o formă de turn circulat, o înălțime nu foarte mare, însă atrag privirile. Pe oricare dintre ele alegi să le vezi, cu siguranță vei rămâne surprins în mod plăcut. Și Biserica Sf. Alexandru și Sf. Nicolae poate fi văzută în Sulina.

ADVERTISEMENT
Tags: