Life

Locul spectaculos din Europa unde găsești un parc acvatic natural. E gratuit, iar turiștii se înghesuie să ajungă aici

Acest loc din Europa e cu adevărat spectaculos. Aici găsești un parc acvatic natural, iar turiștii se înghesuie să ajungă.
09.02.2024 | 20:29
Locul spectaculos din Europa unde gasesti un parc acvatic natural E gratuit iar turistii se inghesuie sa ajunga aici
Locul spectaculos din Europa unde găsești un parc acvatic natural. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un parc acvatic natural în Europa care merită văzut măcar o dată. Fiecare activitate este gratuită, iar priveliștea o să îți taie răsuflarea. Nu e de mirare de ce tot mai mulți turiști aleg să vină aici.

Locul spectaculos din Europa unde găsești un parc acvatic natural

Știai că există un parc acvatic natural în Europa? Mulți turiști știu deja de el de mai bine de două decenii. Cine ajunge în acest loc se bucură de un peisaj de poveste, dar și de o piscină naturală, alături de o cascadă.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre un loc din Spania. Situată în Callosa d’en Sarria, la puțin peste zece kilometri de Benidorm, atracția turistică spaniolă a fost comparată de unii vizitatori cu un parc acvatic natural.

Zona, care a fost protejată din 2002, găzduiește mai multe cascade și piscine naturale, precum și o vegetație luxuriantă. Cu o înălțime de 10 metri, cascada Cascada Principal este considerată principala atracție a sitului, vizitatorii putând înota până la ea.

ADVERTISEMENT

Turiștii care doresc să înoate în unele dintre piscine vor trebui să urmeze căile de lemn până la Estre de Sacos. Chiar și așa, drumul către parcul acvatic natural din Europa merită tot efortul, arată The Sun.

Trambuline și apă cristalină pentru turiști

Una dintre piscinele mari are o trambulină, astfel încât vizitatorii se pot scufunda în apa cristalină. Există și alte piscine mai mici, precum și cascade mai mici. Iar pentru că apa vine direct din munte, este limpede pe tot parcursul anului, dar poate fi și foarte rece.

ADVERTISEMENT

Totodată, turiștilor le este recomandat să poarte încălțăminte specială. Zona este una stâncoasă, iar deși este într-o oarecare măsură amenajată, pot exista și mici pericole de accidentare.

În același timp, deși nu este permisă intrarea cu mâncare și băutură în sit, există o zonă de picnic situată chiar la intrarea în cascadă. În zona din jurul cascadei există cinci restaurante, pentru cei care vor să savureze și o masă delicioasă.

ADVERTISEMENT

Iar parcul acvatic natural din Europa a fost lăudat și de vizitatori pe TripAdvisor. Nu puțini sunt cei care au ajuns aici și au profitat din plin de fiecare moment, dar și de fiecare oportunitate din zonă.

“O locație foarte frumoasă și o schimbare binevenită față de fronturile de mare din zonă. Căile frumoase și umbroase, pârâurile răcoroase și bazinele pentru vâslit și scăldat creează o atmosferă relaxată”.

“Un mod răcoritor de a petrece câteva ore. Apă minunată, flori frumoase și, dacă doriți, câteva locuri frumoase pentru a face un picnic”, au fost două dintre păreri.

ADVERTISEMENT