Life

Drumul de poveste din România. Oferă peisaje spectaculoase și o mulțime de obiective turistice

Cel mai frumos traseu montan din România pe care nu trebuie să îl ratezi. Cât de ușor se ajunge aici și ce obiective turistice poți admira.
09.02.2024 | 14:09
Drumul de poveste din Romania Ofera peisaje spectaculoase si o multime de obiective turistice
Cel mai frumos traseu montan din România pe care nu trebuie să îl ratezi. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

România este una dintre țările care merită vizitate în orice sezon. La tot pasul, țara noastră îi întâmpină pe turiști cu peisaje ce par desprinse din povești. Pasionaților de adrenalină, România le pune la dispoziție unele dintre cele mai frumoase trasee montane pe care sigur nu le vor regreta.

Cum poți să fii turist în România

România este una dintre cele mai ofertanțe țări, mai ales atunci când vine vorba de locații de relaxare. Cei care vor să se deconecteze pentru un weekend de agitația orașelor, o pot face mergând pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din România.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să ai bani mulți pentru a te simți extraordinar. Dacă vrei să îți bucuri ochii și sufletul cu una dintre cele mai frumoase priveliști de la noi din țară, trebuie neapărat să ajungi aici.

Traseul de drumeție din zona amfiteatrului Văii Argeșului pare desprins din povești. Este un loc a cărui frumusețe te va lăsa fără cuvinte. Odată ajuns aici, cu siguranță nu vei regreta alegerea făcută.

ADVERTISEMENT

Momentan, în zonă, nu se poate ajunge cu mașina pentru că DN 7C este închis. Însă, asta nu înseamnă că nu poți găsi alte locuri uimitoare aici.

Turiștii care ajung pe Valea Argeșului pot admira Cetatea Poenari, Barajul și Lacul Vidraru, dar și Statuia lui Prometeu. Toate sunt locuri unice în România de care se bucură atât românii, cât și vizitatorii care vin de peste hotare.

ADVERTISEMENT

Un aspect foarte important este faptul că aici ofertele de cazare sunt numeroase. Indiferent de perioada anului în care vrei să vizitezi Valea Argeșului, este imposibil să nu găsești un loc de cazare pe placul și pentru buzunarul tău.

Cel mai frumos traseu montan din România oferă priveliști de vis vizitatorilor

Cei care sunt pasionați de drumeții, trebuie să știe că aici se găsește unul dintre cele mai frumoase trasee din România. Acesta pornește de la Prometeu și se termină în Vârful Albina. Este un traseu perfect pentru cei care se află la începutul parcurgerii de drumeții.

ADVERTISEMENT

Un traseu un pic mai dificil este cel care pornește de la Hotelul Vidraru Posada. La început, turiștii trebuie să depună un pic mai mult efort, însă, peisajul merită din plin. Sunt chiar și familii care au plecat pe acest drum cu copiii și s-au descurcat de minune.

Turiștii care vor să aibă parte de cea mai frumoasă priveliște din zonă trebuie să pornească pe traseul de la Prometeu. Apoi, urmând marcajul roșu, timp de aproximativ o oră, vor ajunge în Poiana Pleșa. De aici, se vor vedea atât Lacul Vidraru, cât și Cetatea Poenari.

ADVERTISEMENT