Life

Locul spectaculos din România care îți taie respirația. E adorat de turiști indiferent de anotimp

Regiunea impresionantă din țara noastră care te uimește de la prima vedere. E iubită de oameni în toate sezoanele anului.
23.10.2023 | 10:38
Locul spectaculos din Romania care iti taie respiratia E adorat de turisti indiferent de anotimp
Regiunea impresionantă din țara noastră care te uimește de la prima vedere. E iubită de oameni în toate sezoanele anului. Sursa foto: discoverdobrogea.ro
ADVERTISEMENT

Locul spectaculos din România care îți taie respirația. E adorat de turiști indiferent de anotimp și reprezintă o arie protejată de interes național. A început să fie tot mai promovat de călători pe rețelele de socializare.

Regiunea impresionantă din țara noastră care te uimește de la prima vedere. E iubită de oameni în toate sezoanele anului

Regiunea impresionantă din țara noastră care te uimește de la prima vedere. E iubită de oameni în toate sezoanele anului pentru că are natură, istorie și priveliște care te lasă fără cuvinte. Se află pe teritoriul Dobrogei.

ADVERTISEMENT

Atracția turistică este situată în comuna Jurilovca din județul Tulcea și este spectaculoasă. Concret, este vorba de Capul Doloșman care în Antichitate era denumit Pteron Akron, tradus prin sintagma „promotoriul penelor”.

Numele actual are origini turcești și înseamnă „cap rău”. E singura faleză stâncoasă de pe litoralul românesc și se întinde pe aproape 3 kilometri. E unul dintre puținele locuri de unde turiștii pot admira litoralul fosil al Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Mai mult, reprezintă un punct de observație foarte interesant, dar și de promenadă. Capul Doloșman din Dobrogea aduce o perspectivă de aproape 300 de grade celor care vor să admire de la înălțime spațiul înconjurător.

„Capul Doloșman este o faleză stâncoasă care se întinde pe aproape 3 kilometri. Peretele din piatră al cetății are înălțimea maximă de 29 de metri, dar el se continuă cu un deal foarte abrupt, până la o înălțime de 56 de metri.

ADVERTISEMENT

Asta îl face foarte special în zonă, pentru că este un punct de observație foarte interesant, unde ajung foarte puțini oameni. Cei mai mulți turiști ajung la Capul Doloșman pe plajă și în situl arheologic, însă punctul de belvedere este la un kilometru și jumătate mai departe.

Acolo merg foarte puțini vizitatori, pentru că nu cunosc drumul și nu se aventurează”, a spus ghidul Ștefan Constantin de la Clubul de Agrement Nautic Jurilotca, pentru discoverdobrogea.ro.

ADVERTISEMENT
Capul Doloșman din comuna Jurilovca
Capul Doloșman din comuna Jurilovca, județul Tulcea. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Capul Doloșman, promovat de bloggerii de travel

Capul Doloșman este o atracție turistică promovată de mulți dintre bloggerii de travel pe social media. Cuplul care deține pagina Călător în bascheți a distribuit imagini spectaculoase pe Instagram, unde au venit cu câteva ponturi utile.

Locul fascinant se află în comuna Jurilocva, județul Tulcea, la o oră și 15 minute de condus, din Năvodari, la 84 de kilometri de Mamaia. Turiștii care ajung aici mai pot vizita și orașul antic Argamum sau Orgame.

„Salvează acest loc unic de la noi, din România. Îți va oferi priveliști de vis, istorie și natură. Malul impunător de stâncă, format din calcar și gresii, acum peste 25 de milioane de ani, este singura faleză stâncoasă de pe tot litoralul românesc.

E un loc spectaculos, indiferent de anotimp. Are o înălțime maximă de 29 de metri. De aici, de sus, peisajele sunt încântătoare, poți vedea Lacul Razelm, Marea Neagră și dealurile pitorești ale Dobrogei”, au scris bloggerii români.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza...
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”