Life

Locul din România de o frumusețe uluitoare. Turiștii au dat năvală când au văzut ce prețuri mici sunt

Locul din România de o frumusețe uluitoare. Este foarte ieftin și de aceea am putea spune că turiștii au dat năvala aici.
16.07.2023 | 07:00
Locul din Romania de o frumusete uluitoare Turistii au dat navala cand au vazut ce preturi mici sunt
Locul din România de o frumusețe uluitoare. Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Este un loc din România de o frumusețe uluitoare și care este foarte ieftin. Tocmai de aceea turiștii au dat năvală când au văzut cât de ieftin este.

Locul din România de o frumusețe uluitoare

Este vorba despre satul Colibița, din județul Bistrița Năsăud. Acest loc este recunoscut pentru frumusețea sa dar nu sunt mulți care ar alege să își petreacă concediul aici.

ADVERTISEMENT

Colibița are anual sute de turiști din România, dar și din afara țării, fiind mai degrabă bijuterie nevalorificată. Colibița este o destinație de vacanță perfectă pentru cei care iubesc muntele.

Dar aici există și lacul Colibița, unde poți avea diverse activități pe apă și te poți plimba, de exemplu, cu hidrobicicleta.

ADVERTISEMENT

Barajul de la Colibița este un loc pe care trebuie să îl vezi neapărat dacă ajungi în Bistrița Năsăud. Barajul a fost construit cu scopul de a produce energie electrică pe râul Bistrița.

În jurul acestuia s-a creat un lac artificial de acumulare din Munții Călimani.  Chiar pe malurile acestui lac se află stațiunea cu priveliști extrem de frumoase Colibița. Tot la Colibița poți să navighezi cu caiacul dar și să pescuiești.

ADVERTISEMENT

Aer curat ca în Munții Alpi

Unele studii au arătat chiar că aerul de aici este similar cu cel din munții Alpi, astfel că vei putea o avea o experiență similară chiar la noi în țară.

Valoarea concentrației de ozon din locul din România de o frumusețe uluitoare este de 90 micrograme pe metrul cub, valori similare doar cu cele din munții Alpi. În restul țării, valoarea medie de concentrație de ozon este de puțin peste 72.

ADVERTISEMENT

Tocmai datorită acestui aer curat Colibița este căutată de turiști pentru proprietățile sale curative. De altfel, aceasta era o stațiune climaterică renumită în trecut, prin anii 1900, doar că acum și-a mai pierdut din Farmec.

Există chiar o poveste despre o tânără bolnavă de tuberculoză care a reușit să se facă bine după ce a stat în Colibița, în Munții Călimani.

Prețurile de aici sunt accesibile. Cazarea a pentru doi adulți la o pensiune aflată aproape de centru este 40 euro. La o altă pensiune cazare este 60 de euro pe noapte și micul dejun este inclus.

Tot în Colibița pot să închiriezi și case individuale cu un dormitor. Acestea costă 50 de euro pe noapte.

ADVERTISEMENT