News

Locul unic din România care are peisaje ca în Alaska. Atelaje trase de câini Husky și peisaje de poveste

Locul unic din România care pare desprins din filmele cu Alaska. Aici sunt peisaje de basm iar turiștii se pot plimba în sănii trase de câini Husky
10.12.2023 | 13:04
Locul unic din Romania care are peisaje ca in Alaska Atelaje trase de caini Husky si peisaje de poveste
Rezistenți, puternici și prietenoși, câinii din rasa Husky sunt ideali pentru deplasările cu sania / Foto: captură, Observator
ADVERTISEMENT

Odată cu venire zăpezii, turiștii pot experimenta plimbări cu sănii trase de câini Husky. O zonă parcă desprinsă din documentarele despre Alaska se află în România, în munții Harghitei.

Trei tipuri de trasee

În stațiunea montană Harghita Băi stratul de zăpadă a ajuns suficient de gros pentru plimbările cu sania, și nu cu orice sanie ci cu sănii trase de celebrii câini din rasa Husky. Aici, traseele montane farmecă privirea, cu un peisaj parcă desprins din povești.

ADVERTISEMENT

Un cuplu sosit tocmai din Israel s-a bucurat de iarna românească din stațiunea Harghita Băi și, bineînțeles, de o plimbare cu sania trasă de câini Husky.

„Am început sezonul, avem parte de nişte zăpadă proaspătă, de frig, de soare. Acum am mers cu 20 de câini. eu cu zece şi colegul cu încă zece”, a declarat pentru Observator Parajdi Zoltan, proprietar de câini Husky.

ADVERTISEMENT

„ Avem trei tipuri de trasee. Una scurtă, mai mult pentru copii sau familii cu copii care înseamnă 15, 20 de minute. După care urmează traseul mediu care se agresează mai mult adulţilor sau copiilor mai mătişori, adică peste zece ani are durează cam o oră şi jumătate”.

500 de euro pentru un traseu de o zi

Turiștii din Israel, Noa şi Sami au venit pentru a se bucura de zăpada și peisajele de basm din Harghita Băi dar ei ales stațiunea și din alt motiv: tânăra a fost cerută aici în căsătorie.

ADVERTISEMENT

„Este cea mai tare experinţă pe care cred că am avut-o vreodată şi este cel mai bun loc de cerut în căsătorie. Ea a spus da. A fost o ocazie specială pentru noi şi cel mai bun loc în care am fi putut să o facem”, a declarat Sami.

„Pentru o astfel de experinţă, un turist trebuie să plătească 40 de euro pentru un traseu scurt de câte oră, iar 500 de euro pentru un traseu de o zi”, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

La ora actuală există 22 de câini Husky cu care se pot face plimbări prin munții Harghitei. Turele organziate sunt scurte (2 kilometri, grad de dificultate „ușor, aproximativ 15 minute), medii (8-10 kilometri, grad de dificultate „mediu”, aproximativ 1,5 ore) și cele lungi (20-25 km, grad de dificultate mare, durează toată ziua).

Husky, câinele de tracțiune ideal

În ciuda aspectului său asemănător cu cel al lupului, Husky-ul siberian este un câine foarte prietenos și afectuos. Această rasă a fost folosită de secole ca și câine de sanie, singurul (mult vreme) mijloc de deplasare în zăpezile nordului extrem.

Câine de talie medie, Husky se distinge de alte rase prin corpul său compact și echilibrat. Forma și proporțiile sale sunt armonioase, corespunzând perfect cu ceea ce caută conducătorii de atelaje, un câine cu următoarele calități: viteză, putere și rezistență.

 

ADVERTISEMENT