Life

Un nou loc spectaculos în România pentru turiștii care adoră muntele. A fost inaugurat de curând, are peisaje de vis și trebuie să ajungi cel puțin o dată în viața aici

A fost inaugurat un nou loc spectaculos în România pentru turiștii care adoră muntele. Peisajele sunt de vis și trebuie să ajungi măcar o dată în viață.
30.10.2023 | 16:22
Un nou loc spectaculos in Romania pentru turistii care adora muntele A fost inaugurat de curand are peisaje de vis si trebuie sa ajungi cel putin o data in viata aici
Un nou traseu montana fost inaugurat în România. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În România a fost inaugurat un loc nou spectaculos în Munții Apuseni, perfect pentru turiștii care adoră muntele. Este vorba despre un traseu montan unde toți cei pasionați de drumeții ar trebui să ajungă măcar o dată în viață.

Turiștii care adoră muntele se pot bucura de un nou loc spectaculos. Peisajele sunt superbe

La noi în țară există numeroase posibilități pentru cei care adoră drumețiile. Turiștii pot face mai multe trasee montane în diverse locuri din țară, unde pot vedea peisaje unice.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 28 octombrie, în Munții Apuseni a fost inaugurat, de către Salvamont Cluj, un nou traseu turistic. Inaugurarea a avut loc în cadrul unui tur ghidat organizat de către salvatorii montani din Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj.

Este vorba despre traseul Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești. Cei care iubesc muntele pot face acest traseu și pot vedea peisaje de vis de toamnă din din defileul Someșului Cald și din șase puncte de belvedere din creasta de deasupra.

ADVERTISEMENT

Lungimea traseului este de aproximativ 12,5 km, având o diferență de nivel cumulată de circa 700 de metri. Traseul este marcat cu un punct roșu, fiind calificat drept unul ușor.

Turiștii care vor să urmeze acest traseu trebuie să plece din Rusești spre amonte, prin defileul Someșului Cald. Aceștia trebuie să parcurgă partea de defileu până la Dâlboacă (moara veche).

ADVERTISEMENT

Se începe apoi un urcuș prin pădure până spre crestă, acolo unde sunt șase locuri de belvedere. Turiștii trebuie să urmeze apoi, din creastă, și să urmeze Dâmbul Lung spre Colții Tarniței, acesta fiind ultimul punct de belvedere. După aceea. turiștii se întorc în Rusești.

De asemenea, cei care vor să urmeze acest traseu montan trebuie să știe că acesta se poate parcurge în 5 – 6 ore. Celor care le plac drumețiile și, în general, muntele, pot parcurge acest traseu, notează ziare.com.

ADVERTISEMENT

Cei care preferă alergarea montană pot face acest lucru pe traseu, fiind potrivit pentru o astfel de activitate. Mai mult, este un traseu potrivit și pentru fotografii de toamnă, deoarece peisajele sunt superbe.

Potrivit salvamontiștilor din Cluj, traseul este deja unul foarte bine marcat și semnalizat, așa că se poate face în siguranță. Acesta a ajuns deja la Ministerul Turismului pentru a fi omologat.

ADVERTISEMENT