Life

Locul unic din România în care se petrec tot felul de minuni. Ce spun maicile care stau aici: ”De atunci nu mai avem lipsă de apă”

Regiunea specială unde au loc numeroase miracole. Declarația călugărițelor despre resursele de apă care sunt nemărginite.
22.01.2024 | 10:09
Locul unic din Romania in care se petrec tot felul de minuni Ce spun maicile care stau aici De atunci nu mai avem lipsa de apa
Regiunea specială unde au loc numeroase miracole. Declarația călugărițelor despre resursele de apă care sunt nemărginite. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Locul unic din România în care se petrec tot felul de minuni. Ce spun maicile care stau aici despre apa care nu le lipsește indiferent de sezon sau perioadele secetoase de peste an. Oamenii au rămas uimiți de puterea Divinității.

Regiunea specială unde au loc numeroase miracole. Declarația călugărițelor despre resursele de apă care sunt nemărginite

Regiunea specială unde au loc numeroase miracole. Declarația călugărițelor despre resursele de apă care sunt nemărginite de aproximativ 12 ani. Totul s-a întâmplat în vara lui 2012, care a fost una secetoasă în toată România.

ADVERTISEMENT

Maica stareță de la mănăstirea Dălhăuți, situată în comuna Cârligele din județul Vrancea, a povestit despre minunile care au avut loc pe acest pământ sfânt de-a lungul anilor. Aici turiștii găsesc un adevărat colț de rai.

„Vara anului 2012 a fost secetoasă. De pe la jumătatea lunii iulie nu a mai plouat deloc până în octombrie. La început mai udam grădina de legume, florile prin curte. Apoi izvorul ce asigura apa pentru nevoile obștii a tot scăzut ca debit și nu am mai putut să udăm.

ADVERTISEMENT

Am început să întrebăm pe bătrânii din sat care mai erau în viață dacă mai au știință unde ar fi izvorul săpat de călugări, cu gândul că dacă l-am curăța și repara am avea mai multă apă, dar nu mai știa nimeni locul.

Ne-am hotărât să facem o încercare în alt loc. Împreună cu un domn inginer am cercetat locurile din jurul mănăstirii, nădăjduiam să observăm ceva pentru a începe lucrul. În seara aceea ne-am rugat.

ADVERTISEMENT

Am citit acatistul Maicii Domnului Izvorul Tămăduirii rugând pe Măicuța Domnului să ne dea apă bună cu îndestulare. Am văzut, a doua zi, pe pământ un ciob de cărămidă, mi-a căzut privirea asupra lui. Apoi m-am uitat la domnul inginer și i-am spus: «Săpăm aici».

De atunci nu mai avem lipsă de apă și sunt persoane din Focșani, din alte orașe, oameni care lucrează la pădure, care vin aici și iau apă în bidoane în cantități mari”, a dezvăluit maica stareţă, într-o emisiune de la TVR.

ADVERTISEMENT

Mănăstirea Dălhăuți, un colț de rai pentru credincioși

Mănăstirea Dălhăuți reprezintă un colț de rai pentru credincioși. Atât călătorii, cât și localnicii care poposesc în lăcașul de cult din inima Vrancei descriu lucrurile care li s-au întâmplat ca și cum Dumnezeu a luat toate supărările și necazurile cu mâna.

Multe femei au rămas însărcinate după ce s-au rugat la icoana Maicii Domnului, Făcătoare de Minuni. Se spune că aceasta a fost primită de starețul Anufie, care anterior fusese cioban, de la episcopul Ierusalimului atunci când a mers în pelerinaj la Locurile Sfinte.

A fost adusă în Țara Românească după o călătorie foarte grea. Monarhul avea să fie capturat de turci la revenirea în țară, icoana fiind pângărită și lăsată într-un grajd de cai. Anufie a reușit să fugă și întors la locurile natale, de-a lungul Mării Negre, a observat ceva apropiindu-se de țărm.

Era chiar icoana Maicii Domnului care fusese scrijelită pe față, însă „marginile tăieturilor se astupaseră ca o rană în carne lăsând numai la mijloc niște mici șuvițe ca să se mai cunoască unde a fost tăiată. Aceste semne se observă foarte bine și astăzi”, indică o monografie a Mănăstirii Dălhăuți.

Credincioşii din toată ţara vin în acest loc pentru a se ruga la această icoană Făcătoare de Minuni atunci când le este cel mai greu. Oamenii vorbesc despre numeroase minuni pe care le-au trăit după ce au atins sfânta icoană de la Mănăstirea Dălhăuți.

ADVERTISEMENT