News

Locuri de muncă în străinătate pentru români. Cel mai bine plătit poate ajunge la 15.000 de euro

Românii care doresc să lucreze în străinătate pot obține salarii mari, în funcție de specializare, cea mai bine plătită meserie fiind cea de medic.
29.08.2021 | 14:57
Locuri de munca in strainatate pentru romani Cel mai bine platit poate ajunge la 15000 de euro
Elvețienii oferă salarii mari pentru medici/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit  datelor oferite de platforma Bestjobs, cel mai bine plătit loc de muncă în  străinătate pus  la dispoziția românilor în această săptămână este cel de medic gastroentorolog în Elveția, cu 10-15.000 de euro pe lună brut, scrie Profit.ro.

De altfel, medicii rămân  foarte căutați în Uniunea Europeană, cu salarii  care pot depăși 10.000 de euro, mai ales că cererea a crescut în contextul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Pe plan intern, cea mai mare ofertă de locuri de muncă se regăsește în București, Cluj, Timiș, Brașov și Iași.

Salarii mari pentru medici

Cel mai bine plătit job al săptămânii este cel de medic gastroenterolog în Elveția, cu 10-15.000 de euro brut, condițiile fiind studii de specializare finalizate, vorbitor de limbă germană cu o experiență de 2-5 ani. Același salariu se acordă și pentru  un post de medic stomatolog în Franța, pentru care se cere minim doi ani de experiență și stăpânirea limbii franceze.

ADVERTISEMENT

Pe locul se află un post de IT-ist în Germania, la un startup specializat în  domeniul criptomenedelor. Salariul oferit este de 6.000 de euro pe lună.

Salarii mari sunt  oferite și pentru instalator în Germania, șofer de camion în Belgia  sau sudor în Irlanda, sumele variind între 2.000 și 2.500 euro. Salarii similare sunt oferite și pentru asistenți medicali sau îngrijotori la domiciliu în  mai multe țări din UE.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe posturi sunt disponibile în vânzări (reprezentant, consultant, asistent), finanțe / contabilitate (specialist financiar, facturare, procesare plăți, contabil), specialiști / tehnicieni (electricieni, mecanici, ingineri producție).

Cele mai multe aplicații pentru un post în Ploiești

Aceleași posturi sunt  la mare căutare și pe plan intern. Cele mai multe cereri de angajare au fost la o firmă de cercetare de piață din Timișoara care a căutat operatori pentru call center. Însă jobul cu cele mai multe aplicări este un post de manager de producție la Ploieși condițiile fiind  următoarele: absolvent de studii superioare tehnice, minimum 10 ani experiență în mediul industrial și minimum 5 ani într-un rol de coordonare a activității de producție . Pentru acest post au aplicat 290 de candidați.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare ofertă și cea mai mare cerere de joburi este tot în Capitală, Cluj, Timiș și Brasov, cărora li s-a adăugat orașul Iași. Vânzările și IT-ul domină piața. În timp ce nici nu se oferă, nici nu se caută de lucru în Alexandria, Călărași, Slobozia sau Lugoj.

Oferta cea mai slabă de locuri de muncă a fost la Alexandria, Călărași, Slobozia, Vaslui, Giurgiu, iar cererea cea mai scăzută Vaslui, Sfântu-Gheorghe, Călărași, Slobozia, Lugoj.

În funcție de experiență, aplicările pentru un loc de muncă sunt ierarhizate astfel: middle – 42% entry-level – 41% senior – 10% și executive – 7%.

În această lună, 600.000 de oameni au încercat să se angajeze prin intermediul Bestjobs.

ADVERTISEMENT