News

Locurile de joacă din Capitală, pericol pentru viața copiilor. A fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

O serie de controale efectuate recent de autorități au dus la concluzia că locurile de joacă din Capitală sunt un pericol pentru viața copiilor. Decizia luată de prefect.
09.08.2023 | 23:09
Locurile de joaca din Capitala pericol pentru viata copiilor A fost convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de prefectul din Capitală: locurile de joacă, pericol pentru viața copiilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un control demarat în ultimele zile de prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, a scos la iveală faptul că locurile de joacă din Capitală prezintă nereguli care pot pune în pericol viața și siguranța copiilor.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de prefectul din Capitală: locurile de joacă, pericol pentru viața copiilor

Nu de puține ori, în ultimele luni s-a spus în spațiul public că locurile de joacă din București reprezintă adevărate pericole pentru copii. Numai în 2022, zeci de locații din cele mai mari parcuri din Capitală au fost închise temporar.

ADVERTISEMENT

Recent, un grav incident care se putea solda cu o tragedie a avut loc în Sectorul 6. O fetiță de 11 ani a căzut inconștientă la pământ după ce s-a urcat pe un gard la un loc de joacă. Ea a atins un stâlp de iluminat și s-a electrocutat. Micuța a ajuns la spital, unde este sub supravegherea medicilor.

La două zile după acest grav eveniment, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a verificat mai multe locuri de joacă din oraş. Controlul a scos la iveală nereguli majore.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a fi luate măsuri care să evite incidente precum cel de luni, prefectul a convocat, pentru vineri, Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

În cursul zilei de astăzi, 09.08.2023, prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a efectuat o serie de verificări în mai multe locuri de joacă de pe raza Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

În urma vizitei în teren au fost constatate mai multe nereguli ce pot pune în pericol viaţa şi siguranţa copiilor şi nu numai. În scopul prevenirii unor situaţii similare cu cea petrecută în urmă cu două zile într-un parc din Capitală, prefectul Municipiului Bucureşti a convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, vineri – 11.08.2023, la ora 10.00”, se arată într-un comunicat de presă al prefecturii citat de Agerpres.

Pe lângă prevenirea unor accidente în locurile de joacă, pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă se numără şi unităţile de învăţământ şi spitalele de pe raza Municipiului Bucureşti, mai precizează instituția.

ADVERTISEMENT

Ce s-a decis după incidentul din Sectorul 6

În urma incidentului de la începutul săptămânii, Poliția a evacuat imediat parcul. Oamenii legii au solicitat o echipă a companiei de electricitate să verifice toți stâlpii din apropierea locului de joacă.

În cauză polițiștii Secției 20 efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, a transmis Poliția Capitalei.

În 2022, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis închiderea temporară a mai multor locuri de joacă din parcuri bucureștene pentru că le-a considerat un pericol pentru copii.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați