News

O fetiță s-a electrocutat într-un parc de joacă din Sectorul 6: “A trecut curentul prin ea”

O fetiță a fost electrocutată și aruncată la pământ după ce a atins un stâlp de iluminat metalic, într-un parc din Sectorul 6.
08.08.2023 | 09:53
O fetita sa electrocutat intrun parc de joaca din Sectorul 6 A trecut curentul prin ea
Tragedie în Parcul de Joacă: O fetiță s-a electrocutat și a căzut. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT

O fetiță a fost electrocutată și a căzut la pământ în timp ce se juca într-un parc din Sectorul Șase. Incidentul șocant a avut loc, luni, 7 august, în jurul orei 20:55, în părculețul de joacă de pe strada Tabla Buții. Potrivit martorilor oculari, copila s-a urcat pe un gard metalic care delimita parcul, iar în momentul în care a atins un stâlp de iluminat, fetița s-a electrocutat.

O fetiță s-a electrocutat într-un parc

Șocul electric a dus la căderea fetiței la pământ, iar aceasta a intrat în stare de inconștiență. Echipajele de prim-ajutor au intervenit imediat și au transportat fetița de urgență la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Mama copilei a declarat că și ea a fost afectată de șocul electric în același timp, dar că viața  fetiței nu este în pericol.

ADVERTISEMENT

“S-a urcat pe gard și a pus mâna pe acel stâlp, dar (stâlpul) a curentat și mai jos, la nivelul meu, adică la 50 de centimetri (mai jos), că m-am atins și eu de el puțin și m-a ciupit.

Mulțumim lui Dumnezeu că fetița este bine, este în afara oricărui pericol. O singură analiză este modificată, că a trecut curentul prin ea”, a mărturisit mama copilei, pentru antena3.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au reacționat prompt la incident. Responsabilii companiei de electricitate au întrerupt alimentarea cu curent în întreaga zonă pentru a preveni alte astfel de incidente. De asemenea, polițiștii au sigilat parcul pentru copii și au solicitat prezența unei echipe de la ENEL pentru a verifica stâlpii de iluminat din zonă.

Copila s-a urcat pe un gărduleț metalic

Nu este prima dată când un copil se electrocutează în acest parc de joacă. Acum trei ani, un alt copil a fost electrocutat într-un incident similar în același loc. În prezent, autoritățile efectuează cercetări cu privire la acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în timp ce comunitatea locală este îngrijorată și cere măsuri urgente pentru asigurarea siguranței în parcurile de joacă destinate copiilor.

ADVERTISEMENT

“La data de 07.08.2023, în jurul orei 20.55, polițiștii Secției 20 Poliție au fost sesizați, prin apel la 112, cu privire la faptul că în părculețul de joaca pentru copii, situat pe strada Tabla Buții, Sector 6, o fetiță care se juca s-a electrocutat. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii, care au constatat faptul că minora se afla într-o ambulanță, unde i se acordau îngrijiri medicale.

Martorii oculari au relatat că minora s-a urcat pe un gărduleț metalic care delimita parcul și, în momentul în care a atins un stâlp de iluminat, a fost electrocutată. Minora a fost transportată în stare de conștiență la spitalul Grigore Alexandrescu.

ADVERTISEMENT

Parcul a fost evacuat de către polițiști. De asemenea, s-a solicitat prezența unei echipe ENEL, pentru verificarea tuturor stâlpilor de iluminat din parc. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”,  au precizat oamenii legii.

ADVERTISEMENT