Life

Locurile din România care atrag turiștii străini ca un magnet. Din ce în ce mai mulți le vizitează

Care sunt locurile din România care atrag turiștii străini ca un magnet? O mulțime de persoane aleg să le viziteze, iar numărul e tot în creștere.
14.03.2024 | 08:51
Locurile din Romania care atrag turistii straini ca un magnet Din ce in ce mai multi le viziteaza
Locurile din România care atrag turiștii străini ca un magnet. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locurile din România care atrag turiștii străini ca un magnet se întâmplă să fie și preferatele românilor. Deși sunt în mare parte destul de aglomerate, se pare că numărul celor interesați e într-o continuă creștere.

Locurile din România care atrag turiștii străini ca un magnet

România poate fi considerată o țară destul de bogată. Avem litoralul românesc și de asemenea, avem și numeroase zone montane. Totodată, țara noastră are o faună dar și o vegetație destul de bogate.

ADVERTISEMENT

Nu puține sunt locurile de la noi din țară care sunt cunoscute și la nivel mondial. De altfel turiștii străini care ajung în România rămân mereu plăcut surprinși de ceea ce găsesc aici.

Și totuși care sunt locurile din România care atrag turiștii străini ca un magnet? Sute de mii de persoane ajung în țara noastră și se bucură de experiențe de neuitat. Iar cifrele sunt într-o continuă ascensiune.

ADVERTISEMENT

Se pare că Germania ocupă în fiecare an primul loc în clasamentul țărilor din care vin turiștii străini în România. Doar în 2023, peste 218.000 de persoane au ajuns la noi în țară.

Sute de mii de turiști din Germania ajung anual în România

Care sunt zonele cel mai des frecventate și adorate de străini? De la Valea Prahovei și Poiana Brașov, până la litoralul românesc. De asemenea, Sighișoara, Cluj, Iași, Brașov, dar și Sibiu sunt alte destinații care generează interes în rândul străinilor.

ADVERTISEMENT

Traian Bădulescu, consultant în turism şi purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a confirmat faptul că numărul turiștilor străini ajunși în România continuă să crească.

„Numărul de turiști străini în România a avut o creștere importantă cu 23% față de 2022, apropiindu-se de Slovacia și Cehia, care conduc clasamentul, cu o creștere de 29%. La polul opus, Croația, proaspăt intrată în Schengen, a avut o creștere de doar 2%, în timp ce Luxemburg a stagnat”, a precizat Traian Bădulescu, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Ce îi atrage atât de mult pe turiști? Dincolo de circuitele culturale și peisajele de poveste, gastronomia românească este și ea destul de interesantă. De asemenea, sunt și persoane care vin în România pentru sejururi relaxante în zonele balneo.

Iar printre locurile din România care atrag turiștii străini ca un magnet se numără și Delta Dunării. De altfel aceasta este considerată un tezaur unic în Europa, având în vedere biodiversitatea sa, dar și habitatul natural pentru păsări.

ADVERTISEMENT