Life

Locurile din România unde au apărut primele vipere. La ce trebuie să fie atenți turiștii care ajung aici

Care sunt locurile din România unde au apărut primele vipere? Turiștii care ajung aici trebuie să fie extrem de atenți, pentru că pot fi în pericol.
08.04.2024 | 19:12
Locurile din Romania unde au aparut primele vipere La ce trebuie sa fie atenti turistii care ajung aici
Locurile din România unde au apărut primele vipere. Sursă foto: observatornews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locurile din România unde au apărut primele vipere pot fi extrem de periculoase. Tocmai din acest motiv, cei care ajung aici trebuie să fie atenți. Vremea caldă a scos la suprafață numeroase astfel de creaturi.

Locurile din România unde au apărut primele vipere

Românii care au în plan escapade în perioada următoare este bine să fie atenți. Au apărut primele vipere în mai multe locuri din România, iar o mare parte dintre ele pot fi extrem de periculoase. 

ADVERTISEMENT

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont, vine cu recomandări importante. Acesta spune că cei care aleg să meargă în aer liber trebuie să fie atenți la partea de jos a piciorului. Nu trebuie să existe locuri libere, astfel încât viperele să nu aibă acces la piele.

De asemenea, aventurierilor le mai este recomandat să nu mute anumite pietre fără să verifice bine zona. Iar un echipament adecvat este necesar și el de asemenea pentru a putea fi în siguranță.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să ferim partea de jos a piciorului, să nu rămână locuri libere în care vipera să aibă acces la piele. Foarte mare atenţie pe ce punem mâna, pe crengi uscate, pe pietre, locuri unde ar putea sta să se încălzească la soare”, a spus acesta, potrivit observatornews.ro.

La ce trebuie să fie atenți turiștii care ajung aici

Și totuși care sunt locurile din România unde au apărut primele vipere? În general cele cu multă vegetație. Spre exemplu, în zona de nord a masivului Mehedinţi şi în zona de sud a masivului Vâlcan pot fi găsite vipere.

ADVERTISEMENT

Astfel, românii care aleg să facă drumeții în aceste zone este bine să fie vigilenți. Aici există o vegetație deosebită, iar odată cu temperaturile crescute, viperele au ieșit și ele la suprafață.

„Zona de nord a masivului Mehedinţi şi zona de sud a masivului Vâlcan e binecunoscută că are o influenţă mediteraneană datorată culoarului care porneşte din Dunăre pe Valea Cernei.

ADVERTISEMENT

Se închide în Defileul Jiului. Vegetaţia e deosebită în această zonă şi a favorizat apariţia viperelor şi constituirea lor în grupuri foarte mari în această zonă”, a adăugat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont.

Ce trebuie să facă o persoană în cazul în care ajunge să fie mușcată de o viperă? În primul rând să nu fie prea activă și să fie calmă. În caz contrar, transmiterea veninului în sânge este favorizată. Se pune o compresă rece peste mușcătură, iar serul antiviperin trebuie administrat rapid.

ADVERTISEMENT