Life

Locurile spectaculoase din România în care trebuie să ajungi neapărat. Turiștii străini se îngrămădesc să le viziteze, mulți români nici măcar n-au auzit de ele

Locurile spectaculoase din România pe care ar trebui să le vizitezi măcar o dată. Turiștii străini se îngrămădesc să le viziteze.
10.09.2023 | 16:00
Locurile spectaculoase din Romania in care trebuie sa ajungi neaparat Turistii straini se ingramadesc sa le viziteze multi romani nici macar nau auzit de ele
Locurile spectaculoase din România de care străinii au fost cuceriți. Foto Captură Youtube / Urbexplorer-X
ADVERTISEMENT

Locurile spectaculoase din România în care trebuie să ajungi neapărat. Sunt celebre printre turiștii străini, dar puțini dintre români le cunosc sau le-au vizitat.

Locurile spectaculoase din România de care străinii au fost cuceriți

Sunt multe locuri spectaculoase la noi în țară de care străinii au fost cuceriți. Sunt mulți români care poate nici nu au auzit de ele!

ADVERTISEMENT

Aceste obiective sunt Cetatea Alba-Carolina, din Alba Iulia, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Medievală Enisala, Cetatea Medievală a Severinului, Cetatea Oradea, Castelul Károlyi, din orașul Carei, Bastionul Maria Theresia, din Timișoara.

Cetatea Alba Carolina este renumită pentru arhitectura sa grandioasă și pentru sistemul său defensiv complex. Ea are forma unei stele cu șase colțuri și este înconjurată de ziduri impresionante, bastioane, și porți masive. În interiorul cetății se află o serie de clădiri istorice, inclusiv Catedrala Încoronării, care găzduiește locul în care a fost încoronat împăratul Carol al VI-lea în 1714.

ADVERTISEMENT

Cetatea Sucevei a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1993, împreună cu alte mănăstiri din Nordul Moldovei, datorită valorii sale istorice și arhitecturale remarcabile.

Cetatea Enisala sau Heracleea a fost construită pentru a servi drept punct de observație și de apărare în regiunea Mării Negre, în secolul al XIII-lea.

ADVERTISEMENT

Ce alte obiective turistice de la noi din țară poți vedea

Cetatea Severinului datează din perioada romană și a fost inițial construită în secolul al II-lea d.Hr. pe malul stâng al Dunării, în provincia romană Dacia.

Cetatea Oradea este un alt obiectiv turistic spectaculos din România. În interiorul cetății, vizitatorii pot explora numeroasele curți interioare, clădiri istorice și pasaje subterane.

ADVERTISEMENT

Cetatea Oradea a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO ca parte a ansamblului “Biserici fortificate din Transilvania” din 1993.

Castelul Károlyi este unul dintre cele mai importante și frumoase exemple de arhitectură nobiliară din România.

După cel de-al Doilea Război Mondial, castelul a fost naționalizat și folosit în diverse scopuri. În prezent, el găzduiește Muzeul Castelului Károlyi, care expune o colecție impresionantă de artă, mobilier și obiecte istorice.

Bastionul Maria Theresia găzduiește Complexul Memorial Revoluția din 1989, un muzeu care prezintă evenimentele și mișcarea de revoluție care a avut loc în Timișoara în timpul Revoluției Române din 1989.

ADVERTISEMENT