Loredana Groza, amintiri dureroase din copilărie: „Este o traumă pe care o porți cu tine o viață întreagă”

Cerasela Stafie   
în Stiri mondene
18/09/2020, 17:16
Loredana Groza, amintiri  dureroase din copilărie: „Este o traumă pe care o porți cu tine o viață întreagă”
Loredana Groza, amintiri dureroase din copilărie: „pentru mine era dureros. Este o traumă pe care o porți cu tine o viață întreagă” Sursa foto: Instagram.com

Loredana Groza, cunoscuta cântăreață de muzică ușoară, a acordat de curând un interviu, în care vorbește despre amintirile mai puțin plăcute din copilărie.

Vedeta dezvăluie, în contextul scandalurilor recente din școli unde adolescenții se batjocoresc între ei, că și ea a avut parte de momente în care cei din jur, incluzând și profesori, nu doar colegi, nu i-au acordat respectul cuvenit.

Ca și colega ei de la X Factor, Delia, artista mărturisește că a fost abuzată în copilărie.

Loredana susține că cei mici vor păstra complexul de inferioritate

Vedeta povestește de conduita dascălilor de după ce a început să apară la televizor și să fie cunoscută. Ea descrie comportamentul abuziv pe care aceștia l-au avut. Era scoasă la tablă să arate ce știe, cu mențiunea că o vedeau ce poate la TV.

Loredana explică că s-a simțit descurajată și trăia cu impresia că voiau să o pună jos. Ea menționează că, datorită faptului că aceste lucruri se petreceau în perioada în care simțise gustul succesului, a avut suficientă ambiție să depășească răutățile, câștigase încredere în sine și putere.

„Cu toții la un moment dat în copilăria noastră am avut momente de genul ăsta. Chiar dacă acum ele sunt mai violente și mai mediatizate, din cauza internetului, cu siguranță lumea s-a schimbat și toleranța noastră a devenit intoleranță. Nu mai tolerăm oamenii care nu sunt ca noi, nu îi acceptăm pe cei care sunt vulnerabili. Pentru mulți vulnerabilitatea este o slăbiciune, eu cred că a fi vulnerabil e un semn de putere, că poți să te lași deschis, să nu te prefaci că ești altfel și asta este un fel de maturitate pentru mulți copii, ei sunt mult mai puternici ca atacatorii. Pentru mine este o durere imensă, să știu că sunt atâția copii care suferă, care nu pot să vorbească de teamă și în continuare societatea, părinții, profesorii, nu fac nimic pentru asta. Într-o școală cred că se trece cu vederea, ca și cum ar fi ceva normal dar cred că ține de fiecare dintre noi și de cei apropiați să existe niște reguli mult mai dure legate de aceste umilințe la care sunt supuși copiii”, a povestit solista în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Loredana vorbește despre traume ca despre un lucru bine cunoscut.„Trauma care se creează este o traumă pe care o porți cu tine o viață întreagă, copilul pătrează acest complex de inferioritate, o spun din propria experiență.” 

Vedeta dezvăluie amintiri mai puțin plăcute din copilăria sa: „am trăit și eu momente de genul ăsta, fratele meu poartă ochelari și când a venit la școală cu lentile groase, toată lumea îl poreclise „chi chio” și pe mine sora lui „chio chio”.

„Sună amuzant acum, dar pentru mine era dureros, nu suportam ca fratele meu să fie umilit și în gura mare să i se spune așa doar pentru că avea ochelari. Pe vremea aceea ochelarii însemnau că ai un handicap fizic, copii îl strigau și „aragaz cu patru ochi”. Acum toată lumea se controlează, atunci era mai dificil.”

Cântăreața este una dintre cele mai de succes artiste de pe meleaguri mioritice. Ea a început să cânte la Onești, la vârsta de doar 3 ani, iar primul mare succes la nivel național l-a cunoscut în 1988 cu albumul de debut „Bună seara, iubito”.

Acum, la vârsta de 50 de ani, ea a strâns în spate o carieră impresionantă care a impulsionat-o și spre televiziune. Vedeta a făcut parte din jurații celebrei emisiuni Vocea României timp de 7 sezoane, iar de anul acesta este membră a juriului la emisiunea X-Factor.Loredana are o fiică împreună cu soțul ei, Andrei Boncea.

Închide ×