Life

Love Island, un nou reality show la Pro TV. Care sunt condițiile de participare

Pro TV pregătește reality show-ul Love Island. Ce presupune emisiunea și care sunt condițiile de participare pentru viitorii concurenți.
12.05.2023 | 23:26
Love Island un nou reality show la Pro TV Care sunt conditiile de participare
Pro TV pregătește un nou reality show, Love Island. Sursa foto: Pro TV/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pro TV va lansa un nou reality show, Love Island. Este un dating show produs după un format din Marea Britanie, urmărit de un număr mare de telespectatori.

Love Island, un nou reality show la Pro TV. Ce presupune emisiunea

Love Island este un nou dating show care va fi produs de Pro TV. În urmă cu trei ani, Antena 1 a achiziționat formatul, însă show-ul nu a mai ajuns să fie produs, în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

De altfel, Antena 1 are deja Insula Iubirii încă din 2015. Love Island este o emisiune după un format britanic de succes și este deja în etapa de înscrieri.

“Fenomenul mondial Love Island a ajuns acum în România”, anunţă Pro TV pe pagina de înscrieri la castinguri pentru reality-show-uri, talent.protv.ro. Eşti singur, dar pregătit să te îndrăgosteşti?

ADVERTISEMENT

Vino pe insula pe care te vei distra şi vei cunoaşte dragostea adevărată. Înscrie-te la casting şi pregăteşte-te de plecare”, este anunțul celor de la Pro TV.

Preselecțiile pentru emisiune au început joi, 11 mai. Formatul va aduce laolaltă mai mulți concurenți, fete și băieți cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, trimiși să trăiască izolat pe o insulă, unde sunt permanent supravegheați video. În cazul show-ului britanic, concurenții au fost trimiși în Mallorca.

ADVERTISEMENT

Pentru a supraviețui în vilă, concurenții trebuie să fie cuplați cu un alt participant la reality show. Aceștia pot lega relații de iubire, prietenie sau chiar în scop de afaceri. În Marea Britanie, premiul în bani pus la bătaie pentru acest concurs constă în 50.000 de lire sterline.

În prima zi a emisiunii, participanții se cuplează pe baza primelor impresii. Pe durata competiției sunt forțați să se “recupleze” în funcție de cum se schimbă interesele lor.

ADVERTISEMENT

Orice “insular” care rămâne singur în urma recuplării este eliminat și dat afară de pe insulă. “Insularii” pot fi eliminați și prin votul publicului. În timpul concursului, publicul votează prin intermediul unei aplicații de smartphone. Perechile care primesc cele mai puține voturi de la public vir fi eliminate.

Care sunt condițiile de participare la show

Cei care sunt dornici să participe la Love Island trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Participanții nu trebuie să aibă un partener de viață. Aceștia trebuie să răspundă la un chestionar online, care cuprinde următoarele întrebări:

“Care sunt hobby-urile tale?”
“De cât timp eşti singur / singură?
“Cum arată vacanţa perfectă pentru tine?
“Foloseşte trei cuvinte pentru a te caracteriza.
“Cum te distrezi când eşti la o petrecere?
“Care sunt calităţile pe care le cauţi la un partener?
“Descrie partenerul ideal.
“Cum arată întâlnirea perfectă pentru tine?
Care este vedeta pentru care ai avut un crush?”, sunt întrebările din chestionar, potrivit paginademedia.ro.

Cei care se înscriu folosind formularul online de la Pro TV trebuie să ofere fotografii tip portret și plan întreg cât mai recente. De asemenea, trebuie să promită că nu vor participa “sub nicio formă şi în nici o calitate la alte emisiuni de tip reality” la radio sau la TV, “atât pe teritoriul României, cât şi internaţional”.

Reality show-ul Love Island este originar din Marea Britanie. Dating show-ul a fost lansat inițial în 2005 și a avut două ediții (2005 și 2006), care au avut concurenți din showbiz. Emisiunea a fost reluată în 2015, atunci când s-au putut înscrie participanți care nu sunt persoane publice. De-a lungul timpului, au fost produse 22 de versiuni în întreaga lume.

Emisiunea e foarte populară în Marea Britanie, unde a reușit să înregistreze cele mai bune audiențe din istoria postului ITV2, în 2018. Începând din 2020, este catalogat drept “cel mai urmărit show TV” printre publicul său ţintă, format din tineri adulţi cu vârsta între 16 şi 34 de ani.

ADVERTISEMENT