Sport

Lovitură dată de un club din SuperLiga! Va primi suma de 1,35 de milioane de euro

Un club din SuperLiga urmează să dea o adevărată lovitură financiară. Va primi suma de 1,35 de milioane de euro din bugetul local.
25.04.2024 | 19:00
Lovitura data de un club din SuperLiga Va primi suma de 135 de milioane de euro
Un club din SuperLiga a primit o sumă uluitoare de bani din partea Primăriei. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Hermannstadt a dat o adevărată lovitură financiară în an electoral. Clubul antrenat de Marius Măldărășanu va primi suma de 1,35 de milioane de euro din partea Primăriei Sibiu. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate la începutul lunii februarie că sibienii se confruntă cu mari probleme financiare.

Hermannstadt a dat lovitura ! Va primi suma de 1,35 de milioane de euro de la Primăria Sibiu

Primăria Sibiu are programate numeroase finanțări, 48 la număr, pe Agenda Sportivă din 2024. Două dintre finanțări vor merge către Hermannstadt, club de fotbal din Sibiu aflat pe locul 4 în play-out-ul SuperLigii.

ADVERTISEMENT

Per total, Hermannstadt va primi suma de 6,7 milioane de lei din partea Primăriei Sibiu, aproximativ 1,35 de milioane de euro. Clubul de seniori, antrenat de Marius Măldărășanu, va primi suma de 1,25 de milioane de euro.

Restul de 100.000 de euro vor fi distribuiți către academia clubului sibian. „Pregătirea și participarea echipei de seniori AFC Hermannstadt în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal” a primit 95,60 de puncte pe Agenda Sportivă, conform presei locale.

ADVERTISEMENT

Gură de oxigen pentru Hermannstadt

Pentru „pregătirea și participarea echipelor de juniori AFC Hermannstadt în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal și Asociația Județeană de Fotbal”, primăria a alocat 100.000 de euro, potrivit sursei menționate mai sus.

Banii vin cum nu se poate mai bine pentru Hermannstadt. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că sibienii au intrat în criză financiară la începutul lunii februarie. De precizat este că Hermannstadt este în insolvență din septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, Hermannstadt l-a cedat pe Baba Alhassan la FCSB pentru 600.000 de euro. De asemenea, sibienii au făcut un împrumut de 400.000 de euro în luna ianuarie la Transilvania Leasing IFN SA.

Hermannstadt a primit 1,3 milioane de euro în 2023 de la Primăria Sibiu

Hermannstadt, echipa fanion a orașului situat pe Cibin, finanțată și de Primăria Sibiu, a primit suma de 1,3 milioane de euro, potrivit raportului anual 2023 privind acordarea de finanțări nerambursabile din fonduri publice alocate pentru programele sportive nonprofit de interes general al Municipiului Sibiu.

ADVERTISEMENT

Astfel, clubul antrenat de Marius Măldărășanu a primit mai mult de jumătate din totalul sumei destinate pentru sportul din Sibiu în 2023. Hermannstadt a intrat în insolvență pentru datorii de 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT