Sport

Lovitură de teatru în transferul lui Mbappe la Real Madrid! Câți bani trebuie să plătească fotbalistul celor de la PSG

PSG va primi peste 100 de milioane de euro la plecarea lui Kylian Mbappe la Real, în urma unei înțelegeri dintre cluburi și jucător.
05.03.2024 | 16:45
Lovitura de teatru in transferul lui Mbappe la Real Madrid Cati bani trebuie sa plateasca fotbalistul celor de la PSG
Kylian Mbape va pleca la Real de la PSG
ADVERTISEMENT

Mbappe a refuzat să-și prelungească contractul cu campioana Franței și poate pleca la vară liber de contract, iar PSG va încasa peste 100 de milioane de euro în urma unei înțelegeri speciale.

Mbappe pleacă sigur de la PSG!

Plecarea lui Kylian Mbappe la Real Madrid suscitează un interes enorm, mai ales pentru că ar fi trebuit să plece gratis, însă parizienii vor primi bani conform presei franceze.

ADVERTISEMENT

Mbappe a refuzat să-și prelungească contractul cu clubul parizian și poate pleca la vară liber de contract. Chiar și așa, fotbalistul nu pleacă gratis, iar PSG va primi o compensație semnificativă.

Transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid nu s-a semnat, dar tranzacția care vizează vedeta PSG prezintă câteva amănunte extrem de interesante. Decizând să părăsească PSG la sfârșitul sezonului, atacantul l-a înfruntat pe Nasser al-Khelaïfi. Nu sunt mulți în istoria recentă a clubului care și-au impus dorințele în fața președintelui clubului francez.

ADVERTISEMENT

Potrivit cotidianului spaniol As, care confirmă informații din L’Equipe, Parisul se așteaptă în orice caz să primească o parte din bonusul de semnătură oferit de Real Madrid.

Conform publicației franceze L’Equipe, cele două cluburi și jucătorul au agreat câțiva termeni ai înțelegerii potrivit cărora Mbappe ar urma să cedeze clubului o parte din prima de instalare pe care i-a pregătit-o Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Este vorba de o sumă între 100 și 150 de milioane de euro, ceea ce constituie o sumă extrem de importantă chiar și pentru un club ca PSG. Nu este clar însă de ce ar ceda Mbappe această sumă după ce în vara trecută a refuzat de la club o primă de mare valoare.

Astfel în luna august din 2023, Mbappe a refuzat din partea parizienilor o sumă în valoare de 80 de milioane de euro reprezentând bonusuri de fidelitate. Ceea ce înseamnă că operațiunea seamănă tot mai mult cu un transfer de culise pus la cale de cluburi.

ADVERTISEMENT

PSG va trebui să-și refacă imaginea

Vineri, într-un meci cu Monaco (0-0), antrenorul Luis Enrique l-a schimbat pe Kylian Mbappe la pauză, ceea ce i-a provocat atacantului o criză de nervi.

„Mai devreme sau mai târziu va trebui să ne obișnuim să jucăm și fără Kylian. Am decizii importante de luat în fiecare moment al meciului. Nu vreau să mă cert cu nimeni, fac mereu ce consider mai bun pentru echipă”, a explicat Enrique.

O parte din fanii lui PSG, apropiați conducerii clubului, vor ca Mbappe să plece de pe Parc des Princes. Facțiunea Le Block Paris a și prezentat un banner în acest sens pentru Mbappe, conform Footmercato.

Din 2017, anul sosirii lui Mbappé , clubul și-a crescut veniturile cu 175%. Această cifră arată impactul financiar pe care l-a avut jucătorul francez asupra bugetului clubului capitalei. A contat și prezența lui Neymar Jr și Lionel Messi la PSG dar în acest sezon doar el aduce câștiguri suplimentare. Astfel, PSG va trebui să-și găsească viitoarea vedetă pentru sezoanele următoare.

 

ADVERTISEMENT