Sport

Lovitură dură pentru Dinamo în finalul anului! Dorin Șerdean a câștigat procesul. Decizia este definitivă

Dorin Șerdean a câștigat procesul cu Dinamo, pe care l-a intentat după ce a fost demis, în ianuarie 2021, iar clubul are acum bătăi de cap suplimentare.
22.12.2022 | 16:23
Lovitura dura pentru Dinamo in finalul anului Dorin Serdean a castigat procesul Decizia este definitiva
Dorin Șerdean a câștigat procesul cu Dinamo și ar trebui să primească o funcție executivă și suma de bani cu care este înscris la masa credală la categoria creditori salariați.
ADVERTISEMENT

Dorin Șerdean a fost demis în ianuarie 2021 din funcția de director executiv al lui Dinamo. Decizie luată în cadrul Consiliului de Administrație. Omul de afaceri a contestat decizia, a dat în judecată clubul și a avut câștig de cauză.

Instanța spune că Șerdean trebuie să primească funcție în conducerea clubului și 16.185 lei, plus penalizări

La mijlocul acestei luni, Dinamo primise o lovitură, atunci când Tribunalul București a respins planul de reorganizare, cu modificările propuse de RTZ Partners, reprezentată de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

Astăzi, a venit și o altă decizie a instanței în care Dinamo pierde. Este vorba despre acțiunea deschisă de Dorin Șerdean după ce fusese demis din funcția de director executiv.

”Solutia pe scurt: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită, pentru toate obligaţiile prevăzute de titlul executoriu, în vederea realizării drepturilor creditorului, inclusiv a cheltuielilor de executare.

ADVERTISEMENT

Executarea silită se va putea realiza simultan ori succesiv, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege. Încuviinţarea executării silite produce efecte pe întreg teritoriul ţării. 

Încuviinţarea executării silite se extinde şi asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate.

ADVERTISEMENT

Fără cale de atac. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 22.12.2022. Document: Încheiere – de executare silită 22.12.2022”, este decizia Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti, citată de portal.just.ro.

Dorin Șerdean se întoarce ca director executiv! În prezent, funcția nu mai există

Această sentință obligă clubul Dinamo să-i ofere lui Șerdean o funcție executivă, începând cu 1 ianuarie 2023. În plus, el trebuie să primească 16.185 lei, plus penalizări. Suma cu care este inclus la masa credală la categoria creditori salariați.

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu se vor putea rezolva însă rapid. Căci clubul este actualmente în insolvență, iar poziția de director executiv pe care o ocupa Șerdean nu mai există.

Funcția similară, actuală, este aceea de administrator special. Ocupată, din această vară, de Vlad Iacob. Iar pentru numirea lui Dorin Șerdean în locul acestuia este necesară convocarea AGA. Iar în ceea ce privește banii, nefiind vorba despre o creanță curentă, urmează să fie trecuți în planul de reorganizare.

ADVERTISEMENT
Tags: