Sport

Oficial: Dinamo are un nou administrator special! Vlad Iacob i-a luat locul lui Iuliu Mureșan. A anunțat viitorul antrenor. Update Exclusiv

Marți, 19 iulie, este o zi importantă pentru viitorul lui Dinamo, deoarece va avea loc Adunarea Generală, iar din informațiile FANATIK urmează să fie demis Iuliu Mureșan.
20.07.2022 | 16:10
Oficial Dinamo are un nou administrator special Vlad Iacob ia luat locul lui Iuliu Muresan A anuntat viitorul antrenor Update Exclusiv
Vlad Iacob este noul administrator special al lui Dinamo
ADVERTISEMENT
20-07-2022
16:33

Vlad Iacob a anunțat că viitorul antrenor al lui Dinamo va fi Ovidiu Burcă

La puțin timp după anunțul oficial al numirii sale în funcția de administrator special al lui Dinamo, Vlad Iacob a intrat în direct la „Radio Dinamo 1948” și a declarat că Ovidiu Burcă va fi noul antrenor al „câinilor”. Este o confirmare a informației pe care FANATIK v-a oferit-o în exclusivitate încă de luni, 18 iulie.

„Am luat în considerare mai multe variante pentru postul de antrenor, am discutat cu oameni din fotbal, am analizat opțiunile din piață, nu erau foarte multe. Mulți antrenori cu o viziune similară ca a mea erau deja la alte cluburi. E important ca cei din conducerea administrativă să aibă o viziune similară cu cea a antrenorului. 

Ovidiu Burcă e un tip pe care-l cunosc de câțiva ani buni, e un tip care folosește cele mai noi metode din fotbal, e un tip care aplică principiile sănătoase existente în fotbalul european, e un absolvent de Psihologie, ceea ce îl va ajuta cu siguranță. Va avea și un consilier tehnic experimentat. Sperăm să parafăm înțelegerea cu Burcă în următoarele ore. Mâine dimineață ar trebui să fie la antrenament”, a declarat Vlad Iacob pentru sursa citată.

20-07-2022
16:13

Prima reacție a lui Vlad Iacob după ce a fost numit în funcția de administrator special al lui Dinamo

Dinamo a anunțat oficial printr-un comunicat de presă că Vlad Iacob este noul adminstrator special al clubului, în locul lui Iuliu Mureșan.

“Este o onoare să vin la Dinamo, chiar dacă această oportunitate apare într-un moment dificil din istoria clubului. Trebuie să echilibrăm situația financiară în cel mai scurt timp și vreau să le mulțumesc încă o dată suporterilor noștri pentru contribuția majoră, din ultimii ani, la bugetul clubului.

DDB reprezintă cel mai important proiect socios din România și a demonstrat că este un partener esențial pentru club. Sunt încrezător că împreună cu noua echipă vom restarta activitatea clubului pentru a vorbi de stabilitate la Dinamo, de principii sănătoase de “football business” modern, după modelele de bune practici ale cluburilor din campionatele puternice ale Europei.

Termenul nu înseamnă doar primul «11» anunțat în teren, reprezintă jucători, staff tehnic și administrativ, suporteri, foste glorii și parteneri comerciali pentru că doar împreună, uniți pentru Dinamo, putem reuși! E nevoie de stabilitate, competență și motivație pentru a readuce Dinamo în fruntea fotbalului românesc!”, a spus Vlad Iacob pentru pagina de Facebook a lui Dinamo.

 

20-07-2022
13:19

Vlad Iacob este noul adminsitrator special al lui Dinamo

Așa cum FANATIK v-a anunțat încă de miercuri, 18 iulie, Vlad Iacob este noul administrator special al lui Dinamo. El a fost numit în locul lui Iuliu Mureșan de Adunarea Generală a Acționarilor, care s-a ținut prin corespondență.

Una dintre primele măsuri pe care Vlad Iacob le va lua la Dinamo va fi numirea unui nou antrenor principal, cu care „câinii” să abordeze noul sezon de Liga 2. Numele cel mai vehiculat este cel al lui Ovidiu Burcă, tehnician cu care s-a ajuns deja la o înțelegere, informație furnizată în exclusivitate tot de FANATIK.

Iulie Mureșan ocupă funcția de administrator special la gruparea din Ștefan cel Mare, însă, din informațiile FANATIK, se pregătește ”mazilirea” sa, așa cum Dorin Șerdean, cel care este în acte acționar majoritar, anunța încă de acum o lună.

Iuliu Mureșan urmează să fie demis de la Dinamo în Adunarea Generală

Iuliu Mureșan nu mai are trecere la mai marii de la Dinamo, iar FANATIK a aflat că la Adunarea Generală de marți, care se va ține prin corespondență, urmează să fie demis și înlocuit cu Vlad Iacob, un personaj care a fost școlit pe la FC Barcelona și Ajax Amsterdam.

ADVERTISEMENT

Vlad Iacob, în vârstă de 34 de ani, este fiul omului de afaceri Dorin Iacob, unul dintre apropiații fostului președinte Traian Băsescu și care în prezent este analist politic și realizează emisiunea ”Culisele puterii”, de la Realitatea TV.

Din informațiile FANATIK, Vlad Iacob are susținerea administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu și este agreat de Dorin Șerdean, dar și de conducerea fanilor din DDB. În aceste condiții, acesta va prelua atribuțiile lui Iuliu Mureșan și va avea un mandat de doi ani.

ADVERTISEMENT

Este omul de care se leagă vânzarea clubului

Contactat de FANATIK, Vlad Iacob nu a negat varianta preluării funcției de administrator special. ”Nu vreau să fac deocamdată niciun un comentariu. Dacă marți se va întâmpla ceva oficial, atunci putem discuta despre implicarea mea la Dinamo. Însă, în acest moment, nu are rost să facem speculații. Vă rog să mă înțelegeți”, a declarat el.

Iacob jr. a absolvit Academia de Studii Economice din București și a terminat un master în management sportiv, la Barcelona, în cadrul Johan Cruyff Institute. Despre el se spune că este omul-cheie în vânzarea lui Dinamo, fiind persoana care i-a propus lui Adrian Tomșa să preia clubul.

ADVERTISEMENT

Tânărul economist a fost prezent la amicalul pe care Dinamo l-a avut cu formația Concordia Chiajna la începutul lunii iulie. Vlad Iacob a purtat o discuție chiar și cu Nicolae Badea, fostul șef al Consiliului de Administrație al lui Dinamo, legată de o eventuală vânzare a clubului din Ștefan cel Mare.

Vlad Iacob, dispus să vină la Dinamo

Vlad Iacob, consultant specializat în fotbal business, a recunoscut zilele trecute că se discută numirea sa ca administrator special. ”Unul dintre potențialii investitori, m-ar fi propus pe mine. Din păcate, în momentul acesta este complicată prezența acelui investitor.

ADVERTISEMENT

O parte dintre acționari m-ar susține. Subiectul Adunării Generale a Acționarilor, din punctul meu de vedere, are sens doar în cazul în care există finanțare. Eu nu am o poziție oficială în cadrul clubului, încerc să ajut în calitate de consultant specializat în fotbal business și de suporter dinamovist.

Eu sunt dispus să mă implic la Dinamo ca administrator special, dacă vor exista resursele financiare necesare. Altfel, un administrator special nu va face altceva decât să meargă acolo ca să stingă lumina. Nu poți să conduci un club de fotbal fără resurse financiare”, spunea Iacob, pentru gsp.ro.

Burcă, noul antrenor al ”câinilor”

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Ovidiu Burcă va fi noul antrenor al celor de la Dinamo în Liga 2, după ce acționarii au fost de acord cu numirea sa, iar cei din DDB și-au dat acordul. Se pare că cel care a intermediat această mutare este chiar Vlad Iacob.

Ovidiu Burcă a acordat un interviu pentru FANATIK în care a recunoscut că a purtat discuţii cu cei din DDB, spunând că înainte de a semna vrea să îşi ia toate informaţiile despre situaţia în care se află clubul. Tehnicianul a spus că la Dinamo nu poate fi alt obiectiv decât promovarea.

ADVERTISEMENT